Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Den MAS v Dřevohosticích nabídne jarmark regionálních výrobků a folklorní slavnosti

Plakat A2 Jarmark v4V sobotu 28. července 2012 se v zámeckém parku v Dřevohosticích bude konat první Jarmark regionálních výrobků a folklorní slavnosti – Den MAS. Návštěvníci se mohou těšit na řemeslné a potravinářské výrobky nesoucí značku HANÁ regionální produkt® a v bohatém programu folklorních slavností se představí osm tanečních a hudebních souborů z Moravy a slovenský folklorní soubor z Kokavy nad Rymavicou.

Jarmark a folklorní slavnosti začínají ve 13 hodin a celé odpoledne se na pódiu budou střídat dětské i dospělé folklorní soubory. „Vystoupí zde Hanácký národopisný soubor Cholinka z Choliny, Občanská beseda Kyselovice, Národopisný soubor PANTLA Náklo, Valašský krúžek Rusavjan z Rusavy, Občanské sdružení Šimon ze Všechovic, Klub seniorů Bochoř, Folklórný súbor Kokavan z Kokavy nad Rymavicou a prostor dostanou i dětské soubory – Píšťaličky z Bystřice pod Hostýnem a cimbálová muzika Kosénka z Lipníka nad Bečvou. Zazní lidové písně a tanečníci předvedou ukázky hanáckých, záhorských, valašských a kokavských tanců proložené humornými scénkami,“ prozradila koordinátorka akce Miloslava Hrušková.

Část zámeckého parku zaplní držitelé značky HANÁ regionální produkt® s kvalitními potravinami a řemeslnými výrobky. Formou prodeje či ochutnávky nabídnou tradiční zboží jako perníčky, svatební koláčky a jiné pečivo, ovocné mošty, sýry, uměleckou keramiku, šperky, výrobky ze slámy a lýka a další a vytvoří tak příjemnou atmosféru venkovského jarmarku. Pro děti bude připravena ukázka dravců a skákací hrad a akce bude pokračovat vystoupením dechových hudeb a taneční veselicí až do nočních hodin.

„Největší radost máme z toho, že tato akce přinese spojení podpory venkovského podnikání v podobě propagace a prodeje regionálních výrobků z Hané s uchováním kulturního dědictví našich předků – folklorem. Myslím, že bylo dobré, aby nezůstalo jen u jednoho ročníku, a proto se budeme snažit, aby se akce stala v regionu tradiční,“ uvedl Tomáš Šulák, předseda MAS – Partnerství Moštěnka.

Akci pořádá MAS – Partnerství Moštěnka ve spolupráci s Celostátní sítí pro venkov a obcí Dřevohostice a finančně je podpořena z dotačních prostředků Programu rozvoje venkova / Leader v rámci projektů spolupráce Kroje našich krajů a Nová energie pro regionální značku.