Svátek má Květoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Babí léto s Charitou

leto-s-ch2Hudebně – divadelní odpoledne můžete prožít v úterý 25. září 2012 od 14.30 hod. před Kulturním domem v Zábřehu. Organizátorem akce je Charita Zábřeh. „Důvodem není jen dvacetileté výročí, ale chceme se také setkat se všemi našimi podporovateli, dárci, dobrovolníky a tříkrálovými koledníky a za jejich přízeň jim poděkovat. Bez nich bychom se tohoto krásného věku stěží dožili", řekla pracovnice propagace Jana Skalická a pokračuje: "Protože se v programu představí také klienti denního stacionáře Okýnko Mohelnice a zábřežské Oázy-centra denních služeb, je cílem této akce také bourat předsudky o lidech s postižením či jiným znevýhodněním."

S pohádkou "O ježkovi, který rád zpíval" vystoupí klienti Okýnka z Mohelnice, klienti Oázy zase zvou návštěvníky ke společnému bubnování. „U bubnování se odreagujete, uvolníte, zapojíte celého člověka. Bubnovat může malý, velký, dospělý i dítě,“ láká Jana Skalická. Bubny a perkuse budou připraveny pro zhruba 50 návštěvníků a výuku povede zkušený lektor z občanského sdružení Rytmus pro život ze Zlína.

Zástupcem Dobrovolnického centra Charity bude se svými písničkami pan Zdeněk Gereš z Mohelnice.

Ne náhodou vystoupí v programu také energií nabitá hudební skupina A.M.Úlet z Moravičan. Její členové jsou dlouholetými pomocníky - koledníky při tradiční Tříkrálové sbírce pořádané Charitou a v poslední době k této pomoci přidali ještě jeden velký počin. Z každého prodaného kusu svého nového CD "Malé velikosti" věnují 50 Kč na nákup hudebních nástrojů právě pro klienty Oázy. "Je skvělé, že tenhle nápad vzešel přímo od kapely. I toto je jeden ze způsobů, jak překonávat bariéry,“ konstatuje Jana Skalická a na závěr dodává: „Přijďte se zaposlouchat do báječné muziky, potěšit se divadlem a vyzkoušet si bubnování. Prostě, prožít příjemné pozdně letní odpoledne“. Vstup na akci je volný, a při velké nepřízni počasí se přesune z venkovních prostor do kulturního domu.

Plakát ke stažení ZDE.