Svátek má Jiří
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

XX. ročník Evropských dnů handicapu v Ostravě

EDH-2012Ve dnech 1. – 5. října 2012 se v Ostravě uskuteční jubilejní XX. ročníku Evropských dnů handicapu (EDH), který se koná pod záštitou Evropského parlamentu, Zastoupení Evropské komise v ČR a primátora Ostravy Petra Kajnara. Týdenní program je zaměřen na spolupráci a výměnu zkušeností našich i zahraničních odborníků v oblasti pomoci osobám s handicapem a integrace postižených do společnosti. Letošní ročník se koná v kontextu Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity.

Odborná část programu je věnována aktuálním tématům řešeným v kontextu Evropské unie. Připravena je konference, seminář a kulatý stůl zaměřené na aktuální témata v sociální, zdravotní i vzdělávací oblasti.

V souvislosti s Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 byla vyhlášena také výtvarná soutěž pro děti a mládež se specifickými problémy. Téma propojení mladé a starší generace je tak vnímáno jako stěžejní. Nejlepší práce budou oceněny na slavnostním večeru.

Vyvrcholením XX. ročníku Evropských dnů handicapu bude slavnostní večer, na kterém Asociace TRIGON udělí prestižní ocenění Křišťálový kamínek 2012 osobnostem s handicapem nebo těm, kteří lidem s postižením věnují svůj čas, energii i kus vlastního života. Součástí EDH 2012 bude také bohatý doprovodný program (jarmark – prodejní výstava výrobků osob se znevýhodněním, vědomostní soutěž pro školáky, výstava výtvarných prací dětí a mládeže se specifickými potřebami, fotbalový turnaj apod.). Vstupenky na slavnostní večer si můžete rezervovat na emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo telefonicky na tel. č. 596 910 022.

Podrobný program a přihlášky naleznete ZDE, ostatní informace na  www.asociacetrigon.eu.