Svátek má Květoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Tisková zpráva k projektu Senioři bez hranic

zdravi-HanaciV prázdninových měsících připravila Olomoucká sekce Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje ve spolupráci s Europe Directem projekt k Evropskému roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity SENIOŘI BEZ HRANIC.

Během července a srpna nabídlo 11 neziskových organizací, Fakulta tělesné kultury UPOL a Městská policie své aktivity seniorům zdarma. Proběhlo celkem 41 akcí, například různé výtvarné aktivity, zážitkové semináře komunikačních dovedností, netradiční pohybové aktivity - nordic walking, cvičení s moderním náčiním, ale také výuka společenského tance. Senioři si mohli pod vedením zkušených lektorů vyzkoušet i jízdu na in-line bruslích, zúčastnit se přírodovědné a vlastivědné vycházky po Olomouci a okolí, prohlédnout si Korunní pevnůstku i kamerový systém policie, vyzkoušet si pétanque nebo aranžování květin.

Všech těchto akcí se zúčastnilo celkem asi 650 seniorů, kteří vyjádřili velkou spokojenost se všemi akcemi a radost z toho, že vznikly kurzy, semináře i cvičení přímo pro ně a mohli se jich zúčastnit zdarma. Mnozí z nich také našli nové aktivity, které budou navštěvovat i v průběhu školního roku.

Senioři vyslovili požadavek, abychom v tomto projektu pokračovali i v příštích letech, což Olomoucká sekce UNO velice ráda splní.

Nad akcí převzala záštitu Mgr. Eva Machová, náměstkyně primátora města Olomouce a Mgr. Yvona Kubjátová, náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje.

Fotky z uskutečněných akcí naleznete ZDE.

Za organizátory: Milada Šnajdrová