Svátek má Radoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kdo rychle dává, dvakrát dává aneb sbírka pánských bund a obuvi

Stredisko-SOS-Praskova-ulicChladných dnů přibývá a to je důvod, proč se stovky spoluobčanů žijících v sociální nouzi obracejí na Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů v Olomouci s žádostí o poskytnutí teplého ošacení. Pánského ošacení a bot je stálý nedostatek, proto pracovníci střediska vyhlašují sbírku pánských bund a pánské obuvi a prosí o pomoc všechny lidi dobré vůle.

Olomoučané, prohlédněte svoje šatníky a věnujte pánskou bundu, obuv případně teplé rukavice, čepice a ponožky lidem v akutní nouzi. Vždyť ne všichni se do tíživé životní situace dostali vlastní vinou. Dary můžete přinášet nejlépe do konce října do provozovny Střediska SOS v Praskově ulici od pondělí do pátku od 9 do 18 hod., v sobotu od 8 do 12 hod. Předem děkujeme všem, kdo projeví solidaritu s lidmi v tíživé životní situaci.

Středisko ročně uspokojuje až 1 700  žádostí o materiální pomoc od sociálních pracovníků úřadů i spolupracujících organizací a bezplatně vydá kolem 16 000 kusů ošacení a obuvi.

Kontaktní osoba: Mgr. Jan Kučera, tel. 585 220 050