Svátek má Radoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Charita výstavou o Haiti děkuje za dosavadní podporu a žádá o další

charitaUmělecké i reportážní fotografie, představení benefičního nástěnného kalendáře, sešitového komiksu o pomoci Charity na Haiti a další aktuální informace o této zemi, to budou témata vernisáže, kterou bude v pondělí 8. října v 17:00 hod. zahájena výstava „Charita pro Haiti v komiksu a kalendáři“ v Regionálním centru Olomouc.  Společnými pořadateli jsou Arcidiecézní charita Olomouc a Charita Česká republika. Těmito způsoby chtějí obě organizace informovat o své minulé, současné i budoucí pomoci na Haiti. Zahájením prodeje benefičního kalendáře chce Charita získat další finanční podporu pro potřebné lidi na Haiti.

Po loňském úspěšném kalendáři o pomoci Ukrajině se Arcidiecézní charita Olomouc letos pustila do přípravy kalendáře s fotografiemi o Haiti.

Autorem kalendáře je zábřežský kameraman Martin Strouhal, který je již několik let aktivně zapojen do pomoci v této nejchudší zemi západní polokoule.

Na vernisáži budou novinářům a veřejnosti k dispozici:
Martin Strouhal – kameraman a fotograf, autor benefičního nástěnného kalendáře
Lukáš Voborský – od roku 2011 vedoucí mise CHČR a ACHO na Haiti
Martin Zamazal – vedoucí odd. humanitární a rozvojové pomoci ACHO, účastník mise na Haiti po zemětřesení v roce 2010
Irena Klimková – aktuálně koordinátorka projektu Adopce na dálku Haiti, opakovaně pracovala v projektech na Haiti, a to jak před, tak po zemětřesení v roce 2010

Výstava fotografií s možností zakoupení benefičního nástěnného kalendáře bude v RCO trvat do 16. 10. 2012.

Cena benefičního kalendáře je 250,- Kč.