Svátek má Radoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Staňte se dobrovolníky v programech s onkologickým zaměřením!

Občanské sdružení Amelie hledá zájemce o dobrovolnický program na Onkologické klinice Fakultní nemocnice Olomouc.

Jedenkrát týdně docházejí dobrovolníci Amelie do Fakultní nemocnice Olomouc, aby zde připravili tvořivou dílnu pro dospělé onkologické pacienty, nebo aby si s nimi „jen“ popovídali, zahráli společenské hry, doprovodili je na vyšetření nebo na procházku po areálu nemocnice. Dobrovolníci se mohou zapojit také do přípravy skupinových tvořivých a pohybových aktivit v Centru Amelie.

Každý zájemce absolvuje víkendové školení, které proběhne interaktivní formou přímo v areálu Fakultní nemocnice Olomouc. Školitelé jsou zkušení specialisté na management dobrovolnictví, onkologii, psycho-onkologii a sociální aspekty v této oblasti. V rámci školení se zájemci seznámí s procesem léčby onkologických pacientů a s prostředím, kde tato léčba probíhá.

Přihlásit se může vážný zájemce o dobrovolnickou práci v rámci Amelie nebo v jiné organizaci, která nabízí dobrovolnické aktivity v nemocnicích.

Pro zájemce o dobrovolnický program Amelie je školení zdarma. Zájemcům o školení, kteří neplánují zapojit se jako dobrovolníci Amelie, bude účtován poplatek ve výši 2.050 Kč. Stravování je možné v nemocniční jídelně (cena teplého oběda je 78 Kč). V případě potřeby Vám zajistíme také nocleh v ubytovně Fakultní nemocnice Olomouc (260 Kč/osoba/noc).

Motivační dopisy (max. 1 A4) s kontaktními údaji posílejte průběžně na e-mail:

 Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
 
Kontaktní osoba: Ing. Kateřina Rybová, koordinátorka dobrovolníků; tel.: 739 005 123
Kancelář Amelie: Dolní nám. 38, Olomouc; www.amelie-os.cz