Svátek má Radoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR – Oblastní odbočka Olomouc a TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. pořádají při příležitosti Dne nevidomých ve čtvrtek 15. listopadu 2012 od 9:00 do 17:00 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

Zveme širokou veřejnost, žáky, studenty a pedagogy škol, obzvláště vás, kdo špatně vidíte a nevíte si občas rady jak řešit některé situace. Prohlédnete si naše prostory a zjistíte, jaké služby poskytujeme. Předvedeme Vám speciální pomůcky, časopisy zvukové, v bodovém písmu nebo ve zvětšeném tisku.

Můžete si prohlédnout a objednat  praktický stolní kalendář s výrazně zvětšeným tiskem nebo kalendář nástěnný s reliéfními obrázky.Seznámíte se s nabídkou našich aktivit a programů pro občany se zrakovým postižením.

Zájemci o výpočetní techniku si mohou prohlédnout počítače se speciálním softwarem umožňujícím komunikaci zrakově postiženého s počítačem. K dispozici vám budou také pracovníci sociální firmy Ergones, kteří předvedou nabídku mobilních telefonů pro zrakově postižené a další elektronické pomůcky.

Určitě vás zaujmou také hmatové mapy, globus a modely různých staveb a taktéž zdařilý model historické lokomotivy Matildy.