Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Záhorská veselice nabízí diskotéku pro děti, výstavu o hračkách a ocení pohádky o skřítkovi Veselíčkovi

zahorska-veselicePestré kulturní odpoledne prožijí všichni, kdo v sobotu 17. listopadu od 14 hodin zavítají na Záhorskou veselici do Veselíčka. Pořádající občanské sdružení Záhoří slibuje na zahájení letošní sezony v Kulturním domě v Tupci vystoupení dětí z místní mateřské školy, hudební skupinu Travellers a Čikovu balonkovou diskotéku.

Ve spolupráci s obcí Veselíčko budou na závěr akce oceněni autoři pohádek o skřítkovi Veselíčkovi, kteří se zúčastnili letní literární soutěže.

Součástí programu je také výstava „Hračky nestárnou... aneb s čím si hráli na Záhoří“, kterou zaštítila mateřská škola. Výstava bude k vidění už o den dříve na tradičním každoročním setkání zastupitelů obce s důchodci.

„Současná atmosféra ve společnosti je nějaká smutná, proto bychom naopak rádi oslavili státní svátek 17. listopadu, který vyšel zrovna na sobotu, a který připomíná začátek radostnějšího období v dějinách naší země. To vše ale v duchu toho, co je společné všem, a tím jsou hračky, se kterými jsme si více nebo méně všichni hráli,“ uvedl starosta Veselíčka Tomáš Šulák. Upozornil také na to, že součástí oslavy neboli veselice, je ocenění všech autorů, kteří se zúčastnili literární soutěže. Vůbec poprvé jim budou předáni obecní maskoti – skřítkové Veselíčkové. „Maskot má naší obci přinášet štěstí. Věříme, že potěší nejen děti, ale i jejich rodiče, a bude rozdávat radost i v jejich domovech,“ dodal starosta.

Na již třetí Záhorskou veselici je připraveno také bohaté občerstvení a nápoje pro děti i dospělé.

 

o. s. Záhoří