Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Setkání neziskových organizací k pátému výročí otevření Domu chráněného bydlení TRILOBIT v Čelechovicích na Hané.

trilobitVe středu 7. listopadu 2012 se konalo v Čelechovicích na Hané setkání neziskových organizací a příspěvkových organizací, jejichž náplní činnosti je poskytování služeb seniorům. Na úvod promluvila starostka obce Čelechovic na Hané, paní Jarmila Stawaritschová, která přiblížila historii chráněného bydlení TRILOBIT o.p.s. Následovalo vystoupení pěveckého sboru z Čelechovic na Hané. Ops.t TRILOBIT, její činnost a působení představila ředitelka společnosti Marcela Halová.

Celá akce se konala za podpory Okrašlovacího spolku v Prostějově, její předsedkyní Ing. Milady Sokolové a za podpory Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, kterou na setkání prezentovala její místopředsedkyně Mgr. Marcela Vystrčilová. Prostor k prezentaci dostali i přítomní zástupci okolních zařízení pro důchodce. Přítomným se představil Domov důchodců v Jesenci a to, jak prezentací činnosti, tak výrobky svých obyvatel. Dále pak Domov důchodců v Kostelci, zastoupen ředitelem Mgr. Davidem Ševčíkem, Klub seniorů v Brodku u Přerova, prezentovala paní Mojková. Přítomni byli i obyvatelé a zástupci domovů např. z Víceměřic, Prostějova - Nerudovy ul. a Soběsuk. Všichni zúčastnění i zájemci z řad místních a okolních obyvatel měli možnost si prohlédnout Dům chráněného bydlení TRILOBIT, nahlédnout do bytů, společenské místnosti a prohlédnout si nově vybudovaný areál za domem. Poděkování patří i Mgr. Miladě Dosedělové, předsedkyni správní rady TRILOBIT o.p.s. za zajištění pohoštění a pomoc při organizaci. Setkání přispělo ke vzájemnému poznání a předání si zkušeností z práce v zařízeních pro seniory. Věříme, že pro všechny zůčastněné to bylo příjemně strávené dopoledne, tak jako pro nás organizátory.