Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Konference - NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A NÍZKONÁKLADOVÁ TURISTIKA V REGIONECH

Celostátní konference s mezinárodní účastí k rozvoji cestovního ruchu NNO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE ANÍZKONÁKLADOVÁ TURISTIKA V REGIONECH

Místo konání: Plzeň, sál Zastupitelstva MO 3, Sady Pětatřicátníků 7
Datum konání: 7. prosince 2012
Začátek: 10:00 hodin, prezence od 9:30
Ukončení: 14:00 hodin

Program:
Blok I:
Představení projektu „Nestátní neziskové organizace a nízkonákladová turistika v regionech“ Nízkonákladová turistika v kontextu celostátní koncepce cestovního ruchu Specifika potřeb skupin klientů - rodiny s dětmi, děti a mládež, senioři, handicapovaní Pohled partnerů NNO na spolupráci v oblasti cestovního ruchu
- zástupci Asociace krajů ČR, Hospodářské komory ČR, Agrární komory ČR,
Spolku pro obnovu venkova ČR, Národní sítě Místních akčních skupin a další

Blok II:
Příklady dobré praxe:
- projekty v Jihomoravském, Zlínském, Moravskoslezském a Plzeňském kraji

Anotace:
Konference se koná v rámci stejnojmenného projektu, jehož součástí jsou 3 regionální semináře (v Brně, Ostravě a Zlíně) pro NNO na Moravě, poradenství pro nestátní neziskové organizace (dále jen „NNO“) a vydání digitální publikace s příklady dobré praxe v této oblasti.
Cílem projektu je přispět k rozvoji nízkonákladové turistiky organizované NNO a posílit roli NNO jako významného činitele v regionálním cestovním ruchu. Uskutečnění projektu podporuje vytváření místních partnerství NNO, podnikatelů a samospráv, která napomáhají k rozvoji regionu. Pro neziskové organizace je projekt možností, jak se naučit realizovat některé aktivity, které NNO provozují jako součást nabídky cestovního ruchu. Tím se otevírá cesta k vnímání neziskového sektoru jako výrazného přínosu pro zvýšení atraktivity regionů.
Celostátní jednodenní konference k tématu projektu, která se uskutečňuje v závěru celoročního projektu, má napomoci přenosu informací, zkušeností a příkladu z krajů, kde se projekt realizoval, do dalších krajů České republiky. Na konferenci jsou pozváni především zástupci NNO z krajů, v nichž se nekonaly regionální semináře. Z těchto krajů se zúčastní zástupci NNO, prezentující zkušenosti a příklady zapojení NNO do aktivit cestovního ruchu.

Akce podpořena Ministerstvem pro místní rozvoj ČR v rámci Programu podpory regionálního cestovního ruchu