Svátek má Bonifác
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Vintage.Market.Olomouc 5

vintage market olomoucV sobotu 15. 12. 2012 se uskuteční v pořadí již pátý originální olomoucký bleší trh Vintage.Market.Olomouc (od 10:00 do 16:00 hodin). Po úspěšném zářijovém bleším trhu s pestrým doprovodným programem (Cirkus LeVitare, Vrbovskí víťazi, Trio Romano, Jelení loje) na Horním náměstí se na zimní období bleší trh uchyluje do nových, vnitřních prostor v Kanovnickém domě na Wurmově 7 – zkráceně W7.

Bleší trh opět nabídne možnost prodávat použité, staré, nepotřebné věci, které najdou „neprofesionální“ obchodníci ve svých sklepech, na půdách, nebo v domácnostech. Prodej bude zajištěn formou stánků a stolů s adekvátním zázemím, které nabízí prostor nově vzniklého komunitního centra na Wurmově ulici. Kromě tradičního prodejního místa budou mít prodejci možnost přihlásit vybrané věci do dražby, která poputuje na rozvoj tohoto komunitního prostoru.

Sortiment prodávaného zboží bude tradičně maximálně otevřený – kromě zbraní, chemikálií nebo zboží erotické povahy je možné opět nabídnout téměř vše. Vzhledem k převažující a jednotvárné nabídce oblečení se však organizátoři rozhodli přistoupit k omezení nabízených oděvů - ty zaštítí stánek Shop PickyMe Petry Melecké.

Vintage.Market.Olomouc opět nabídne lákavý doprovodný program. V průběhu dne a následně
i v samostatném večerním programu vystoupí olomoucké hudební seskupení Live Music Superheroes. Od 13:00 bude pro návštěvníky připravena rukodělná dílna plstěných výrobků pro děti i dospělé Andrey Hanáčkové. Dílna zaměřená na výrobu adventních andělů z bílého ovčího rouna má nabídnout alternativu k předvánočnímu nákupnímu běsnění a ukázat, že je možné potěšit své blízké i vlastnoručně vyrobenými dárky.

Od 20:00 uvede v prostorách W7 Divadlo na cucky divadelní inscenaci Slovanského TyJátru Maryša, na niž jsou všichni účastnici blešího trhu srdečně zváni. Večer završí retro tančírna Dje George Coffeemakera (swing, jazz, rock'n'roll). Předvánoční atmosféru doladí také tradiční kavárna s domácími koláči, polévkou, mošty a dalším občerstvením.

Spolupořadatelem blešího trhu bude tentokrát nově vzniklý Bajkazyl Olomouc, součástí nabídky bude programu cyklobazar (od 10:00 do 18:00) spojený se starými retro koly, jejich součástkami
a doplňky. Na cyklobazar je možno se přihlásit tradičně jako prodejce Vintage.Marketu, pořadatelé ale uvítají i jakékoliv nepotřebné, ale nepoškozené díly, které mohou zájemci odevzdat výměnou za volný vstup a občerstvení.

Registrační poplatek pro prodejce vintage zboží činí 100,- Kč, pro prodejce nového zboží 300,- Kč, vratná kauce je 200,- Kč. Vstupné pro účastníky je 20,- Kč, přičemž každý návštěvník obdrží od pořadatelů malý dárek.

Více informací na webových stránkách www.vintageolomouc.cz nebo na e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .