Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Prostějovská koalice neziskových organizací - PRKNO v roce 2012

prostor pro všechny generaceV uplynulém období členové Prostějovské sekce UNO PRKNO nadále pokračovali ve spolupráci na již tradičních aktivitách, jako například Setkání všech generací, odehrávající se na náměstí T.G.Masaryka v Prostějově v sobotu 19.5.2012 , a navázali jsme tak na předchozí ročníky Pochodu všech generací. Velkou pozornost upoutali kousky pouličních žonglérů, některé jste si mohli i vyzkoušet. O hudební produkci se postarala Zámecká kapela z Domova Na Zámku z Nezamyslic. Připraveny byli taktéž informační panely dokreslující činnosti jednotlivých neziskových organizací, propagační materiály a mnohé další. Soutěžní program byl připraven nejen pro děti,ale i dospělé, a tomu odpovídali i drobné ceny, od cukrovinek přes pastelky až po balíčky s čajem, které si za odměnu vybírali zvláště účastníci z řad seniorů.Toto se nám podařilo zajistit díky finanční podpoře Unie neziskových organizací Olomouckého kraje. Akce se uskutečnila pod patronátem města Prostějov v rámci projektu Zdravé město.

Činnost sekce PRKNO i jeho jednotlivých členů propagujeme na různorodých akcích. Stalo se tak v rámci Týdne sociálních služeb 9. a 10. října 2012 na Dni otevřených dveří Prostějovské pobočky Člověka tísni, 3.12.2012, na přehlídce klientů sociálních organizací a speciálních škol Žijí mezi námi, a od 3.12.2012 do 22.12.2012 v rámci Vánočních trhů v Prostějově u stánku Červeného kříže .

Mezi nejaktivnější členy patří , Ekocentrum IRIS, ČSOP Prostějov, Tyflocentrum, ADRA, Lipka o.s., SONS, Informační centrum pro mládež ale spolupracuje s námi i Nízkoprahový klub Prostějov, místní pobočka org. Člověk v tísni a další.