Svátek má Irena
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Mezinárodní síť pro Evropská studia hledá partnery pro projekt „Evropské pohledy na zelenou ekonomiku“

Popis projektu: Otázky životního prostředí mají v současné době zásadní význam pro lidskou společnost. Nejen z hlediska její ochrany a zachování, ale nově také jako významný ekonomický faktor. Je všeobecně známo, že zelená ekonomika - souhra mezi ekonomikou, životním prostředím a sociálními věcmi - představuje současný trend směrem k trvale udržitelnému rozvoji společnosti.

Jak tento přechod společnosti a ekonomiky postupuje? Jaká úsilí jsou vyvíjena vládami, organizacemi a hospodářskými odvětvími? Jaké jsou důsledky a dopady této nové cesty? Jaká je role každého jedince v tomto procesu?

Během pětidenního semináře v Bruselu by Mezinárodní síť pro Evropská studia (INES) ráda našla odpovědi na tyto a další zajímavé otázky se zaměřením především na Evropu a její implementaci zelené ekonomiky. Přednášky, skupinová práce a diskuse nabídnou mezinárodním účastníkům pohled na tři různé oblasti tohoto konceptu: hospodářství, politika (EU) a občanská společnost.

Při přípravě semináře hodlají organizátoři zapojit subjekty z různých prostředí, tj. nevládní organizace, evropské instituce, akademické instituce i politické strany. Účastníci by se měli aktivně zapojit na interaktivních workshopech, aby si na danou problematiku vytvořili samostatný názor.

Uzávěrka pro podávání návrhů: 1/5/2013
Realizace projektu v období mezi 01/8/2013 and 31/1/2014.

Financování: Prostředky z programu Mládež v akci 1.3 – Projekty podporující demokracii určené pro mládež

Pracovní jazyky: angličtina (němčina)

Projektový jazyk: angličtina

Hledají se: Organizace se sídlem v členském státě Evropské unie (nikoli Německo):
1) Nezisková nebo nevládní organizace
2) Místní nebo regionální veřejný orgán
3) Neformální skupina mladých lidí

Organizace: Mezinárodní síť pro Evropská studia www.ines-online.eu

Kontakt: Katharina Ewert ( Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ), místopředsedkyně Tina Kortsch ( Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ), předsedkyně