Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hledáte práci? Zkuste to jinak, natočte si svoje Video CV

Každému, kdo si hledá práci a chce vyniknout mezi ostatními na dnešním přeplněném pracovním trhu, nabízí pomoc nová sociální firma Sofisofis, o.p.s. ve formě služby - natočení videoprezentace – tzv. Video  CV. Jedná se o krátké dvouminutové video, kde se uchazeč představí potencionálnímu zaměstnavateli. To šetří čas a prostředky oběma stranám.

Proč právě 2 minuty? Protože je to obvyklá doba, která u pohovoru často rozhoduje o prvním dojmu. Nejde o to vyjmenovat na videu všechny vystudované školy, absolvované kurzy a praxe, jde o to vybrat to nejzajímavější, zaujmout nejen zkušenostmi, ale i svou osobností, zdůraznit své silné stránky.

Zaměstnavatelé a personalisté si díky Video CV mohou udělat o uchazeči lepší obrázek a posoudit, zda se pro danou pozici hodí a má smysl pozvat uchazeče k osobnímu pohovoru. Uchazeče si navíc budou moci vyhledávat v online databázi uchazečů o prácina internetových stránkách www.video-cv.cz, která bude spuštěna v průběhu března.

„Z hlediska nezaměstnaného člověka vidím hlavní výhodu Video CV především v šanci vyniknout mezi ostatními a zaujmout, zároveň způsob, jak zapracovat na zlepšení své prezentace a v neposlední řadě získat cennou zkušenost s komunikací před kamerou.“ vypočítává přínosy Video CV vedoucí sociálního podniku Sofisofis, o.p.s. Mgr. Lenka Procházková a dodává: „Svoje Video CV si může nechat natočit nejen nezaměstnaný, ale třeba i pracovník, který není spokojen v současném zaměstnání a hledá si jiné. Zájem je také z řad studentů VŠ, kteří si práci hledají často již během studia.“

Odborně vyškolení pracovníci pomůžou klientovi s přípravou textu i při samotném natáčení, poradí, jak se správně prezentovat, upozorní na případné chyby. Nabídka je určena zájemcům z Olomouce i celého našeho kraje. V případě zájmuo jeho natočení můžete napsatna Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Službu nabízí firma Sofisofis, o.p.s. v rámci realizace projektu s názvem „Ukažte se! Profesní videoprezentace pro každého”, který běží od srpna 2012 a je zaměřen na zaměstnávání osob se zdravotním znevýhodněním. Projekt byl podpořen z projektu ESF – Evropského sociálního fondu v České republice, v rámci výzvy Integrace sociálně vyloučených skupin na trhu práce Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost a z rozpočtu České republiky. Běží do července 2014 a organizace na něj získá z uvedených zdrojů necelé dva miliony korun. Ty jsou určeny přímo na rozjezd sociálního podnikání.

esf