Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Máte dobré nápady a chcete začít podnikat? Nebo chcete najít práci podle svých představ? Potom využijte možnosti zapojit se do projektu Centra pro komunitní práci!

Centrum pro komunitní práci Moravskoslezský kraj nabízí všem zájemcům o rozvoj podnikatelských vizí či zájemcům o změnu pracovního uplatnění projekt nazvaný „Podnikatelsko-zaměstnanecká družstva – Inovativní nástroj aktivní politiky zaměstnanosti“. Projekt je realizován v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, a umožní lidem ověřit si své podnikatelské nápady v reálném tržním prostředí nebo získat pracovní poměr až na dobu 12 měsíců.

„V rámci projektu podpoříme 30 osob. Všem nabídneme pracovní diagnostiku, která zjistí jejich kompetence. Účastníky dále naučíme proměnit jejich nápady ve skutečný podnikatelský plán v kurzu Základy podnikání, a nejlepším z nich pomůžeme se uplatnit na trhu práce. Projekt totiž umožní vznik 12 nových pracovních míst až na dobu jednoho roku u vybraných spolupracujících organizací a firem. Po celou dobu projektu budou po ruce naši odborníci, kteří budou zajišťovat pravidelné individuální i skupinové poradenství“, uvádí Mgr. Ivo Škrabal, ředitel Centra pro komunitní práci Moravskoslezský kraj.

Projekt je zaměřený na snížení nezaměstnanosti a rozvoj podnikatelských aktivit především ve venkovském prostoru, je založený na uplatnění metodiky vycházející z tzv. Business and Employment Co-operative Initiatives (BECs). Podpora a systém spolupráce, který uplatňuje metoda BEC, je vhodnou formou pro vznik sociálně podnikatelských subjektů. Metoda vede skupinu osob k získání podnikatelských kompetencí a k tomu, aby nesli společnou odpovědnost za svá rozhodnutí a prosperitu. Motivuje je ke společnému participativnímu prospěchu vedoucímu ke stabilizaci a dlouhodobému rozvoji sebezaměstnávání.

Podpora projektu je určena pro okresy Šumperk, Jeseník a Bruntál, které jsou nejvíce postiženy vysokou nezaměstnaností. Pokud tedy pocházíte z tohoto regionu, a máte chuť zkusit něco nového, a hlavně chcete řešit Vaši situaci na trhu práce, pak neváhejte a zapojte se do projektu. V rámci všech projektových aktivit má každý účastník nárok na proplacení cestovného a stravného.

Nábor zájemců bude ukončen 10.5.2013. Předpokládané zahájení vzdělávání a pracovní diagnostiky je plánováno na konec května 2013.

„Realizací tohoto projektu navazujeme na úspěšně ukončený projekt „Podpora zaměstnanosti na venkově prostřednictvím podnikatelsko-zaměstnaneckých center“, v rámci kterého jsme pilotně ověřili uplatnitelnost metody BEC v českých podmínkách. Projekt v minulých letech podpořil 15 osob, přičemž 13 z nich získalo uplatnění na trhu práce, a to ať formou tzv. přímé podpory, kdy byla vytvořena nová pracovní místa, nebo rozjezdem nového podnikání vlastními silami účastníků“, doplňuje Ivo Škrabal.

VYUŽIJTE NABÍDKY ZAPOJENÍ SE DO PROJEKTU!

Pošlete motivační dopis a životopis na adresu:
CpKP Moravskoslezský kraj
Zábřežská 20, 787 01 Šumperk
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  

Více informací Vám sdělí:
Mgr. Ivo Škrabal
Mob. +420 777 793 714

Realizováno v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost - GP 2.1 - Posílení aktivních politik zaměstnanosti.

Celý projekt je realizován od března 2013 do konce listopadu 2014.