Svátek má Monika
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Lukostřelecký turnaj v Pňovicích

lukostrelbaJešek ze Sovince pán panství Pňovského vyzívá střelce z luku a kuší , aby se dostavili na 4. ročník Lukostřeleckého dobového turnaje obce Pňovice , která se koná 25.5.2013 na hřišti v Pňovicích.

Návštěvníci se nohou těšit na historické vystoupení sdružení Kirri a na hlavní soutěžní disciplíny.Fotbalové hřiště se promění v středověký tábor s turnajem v lukostřelbě . „ Budeme střílet z luku a kuše a na závěr vrhat nožem či sekyrou . Nepovolili jsme sportovní luky či kuše . Povoleny jsou jednoduché luky a kuše bez mířidel ap. zbytečností. V případě že nemáte vlastní luk můžeme Vám jej bezplatně zapůjčit . „ řekl David Křížan , jeden z organizátorů akce .

K tomu se bude konat expozice o vývoji střelných zbraní , ukázky dobového tábora a střelných zbraní.Soutěžící anebo návštěvníci v dobových kostýmech jsou vítáni.Vstup na akci je zdarma .

Akce je podpořena Olomouckým krajem , Korunou českou a obcí Pňovice .

Občanské sdružení Kirri o.s. vzniklo v roce 2007 . a od začátku se zaměřuje na historii , , lukostřelbu a bojová umění . Za dobu své existence uspořádalo anebo se podílelo na více než 70 kulturních nebo sportovních akcích . Mnoho z nich se uskutečnilo na hradech , zámcích či v muzeiích ( Bouzov , Sovinec , Hukvaldy ,muzeem v Litovli , Uničově a mnoho jinými památkovými objekty ) .

Další informace na čísle 728413069 anebo Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript