Svátek má Státní svátek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Výsledky soutěže o nejzajímavější projekty a aktivity MAS Olomouckého kraje 2013

Místní akční skupiny z Olomouckého kraje poprvé soutěžily o nejzajímavější projekty ze svých regionů, které se jim podařilo uskutečnit v posledních pěti letech. Z 25 oceněných se na vrcholu žebříčku objevují například projekty na zvýšení výrobní kapacity rodinného pivovaru, mobilní letní kino pro venkov či park pro volnočasové aktivity.

„Tyto, ale i další oceněné projekty budou zároveň hlavními náměty pro publikaci „Nejpěknější projekty aneb Reportáže z míst, kde už MASky pomohly“, kterou plánujeme vydat tak, aby byla k dispozici už na Národní konferenci Venkov 2013, jež se uskuteční v říjnu v Teplicích nad Bečvou,“ uvedl místopředseda krajského sdružení MAS v Olomouckém kraji a předseda MAS – Partnerství Moštěnka Tomáš Šulák.

 Nejzajímavější zpravodaj má MAS – Partnerství Moštěnka. Zvláštní ocenění získal ples Domova Paprsek pod vedením MAS Horní Pomoraví. Celkem se přihlásilo do soutěže projektů a aktivit MAS Olomouckého kraje 87 zájemců do deseti kategorií.

„Místní akční skupiny působí na venkově již téměř deset let, jejich práce se zintenzivnila v posledních pěti letech, kdy pomohly uskutečnit tisíce menších projektů.
O práci MAS však veřejnost mnoho neví. Proto jsme uspořádali soutěž, abychom výsledky jejich aktivit přiblížili ještě více lidem,“ dodal Šulák.