Svátek má Státní svátek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

MEZI NÁMI / Veletrh poskytovatelů sociálních služeb / Senioři bez hranic / Zdravý životní styl

Výstava MEZI NÁMI, letos spojená s veletrhem poskytovatelů sociálních služeb a dalšími aktivitami na nichž bude výstaviště spolupracovat se statutárním městem Olomoucí a Olomouckým krajem, se bude konat ve dnech 6. - 8. června v pavilonech G, H a na volných plochách Smetanových sadů.

Účast přislíbily humanitární a neziskové organizace, občanská sdružení, chráněné dílny, ústavy sociální péče. Na výstavišti se poběží Albert Triatlon Tour, triatlonový závod, do nějž se zapojí děti z více než 100 dětských domovů v ČR, a také  se představí 2. ročník akce Senioři bez hranic. Nejmladší návštěvníci se mohou těšit na Den dětí na kolečkových bruslích, všechny věkové kategorie na turnaj v Discgolfu. Do programu se prolnou i akce spojené s letošními Svátky města Olomouce.

V rámci doprovodného programového projektu Handicapiáda dostanou na výstavišti prostor nejrůznější aktivity zdravotně postižených. Program nabídne výstavu výtvarných prací handicapovaných, ukázky pohybových aktivit, workshopy zaměřené na muzikoterapii, tvůrčí dílny, hudební, taneční a divadelní představení. Chybět nebudou ani zdravotní poradny, sportování, pohyb, nordic walking, relaxace a odpočinkové  aktivity, alternativní medicína. Mnoho užitečného bude k vidění i zakoupení i na stáncích prodejců a výrobců zdravé výživy, bylin a čajů, doplňků stravy, apod.

Letošní program nabídne zábavnou – a hlavně chutnou „open air“ novinku: guláš fest, tedy soutěž ve vaření kotlíkového guláše pod širým nebem. Soutěž, která je otevřená pro všechny gulášové mistry, amatéry i profesionály, je kvalifikací na IX.ročník Mistrovství ČR ve vaření kotlíkového guláše.

Výstava se bude konat společně s přehlídkou VYZNÁNÍ RŮŽÍM. Vstup na obě akce je ZDARMA.Brány výstaviště budou otevřeny denně od 10 do 18 hodin, poslední den do 17 hodin.

Podrobný program naleznete ZDE.