Svátek má Státní svátek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sbírka „Nejen buchty“ pro zatopené

Olomoucká humanitární organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů vyhlašuje potravinovou a materiální sbírku pro zatopené.

„Voda pomalu opadává a lidé postižení povodní spolu s dobrovolníky začínají uklízet ničivé následky povodní. Podpořme je tím, že jim upečeme buchtu, bábovku nebo závin a přineseme je v krabici do Střediska SOS. Můžete zakoupit i balenou vodu, čisticí prostředky, repelenty, Savo či vitamíny,“ sděluje pracovnice humanitární organizace Hana Fialová a dodává: „Ve vesnicích, kde nejde elektřina, plyn a není k dispozici pitná voda, bude vše určitě vítáno.“

Dary pro zatopené přinášejte do pondělka 10. června do 18 hodin do Střediska SOS v Praskově ulici v Olomouci. V úterý ráno potraviny spolu s materiální pomocí od firemních dárců budou odvezeny do některé ze zatopených obcí. Konkrétní místo bude upřesněno dle povodňové situace a potřeb krizových štábů.       

Kontaktní osoby Střediska SOS:
Mgr. Jan Kučera - 585 220 050
Hana Fialová - 585 220 050