Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Prezentace UNO na konferenci k projektu Měníme věci kolem nás Praha 11. 10.2013

UNO-prezentace„Měníme věci kolem nás“ je název projektu, kterého se od srpna minulého roku jako jeden z partnerů účastnilo olomoucké o. s. OLiVy. „V rámci projektu se uskutečnily čtyři semináře, které lektorsky vedli partnerské organizace z projektu - Dobrovolnické centrum Ústí nad Labem, Náš kraj Liberec, Centrum rozvoje česká Skalice a Trialog Brno - na témata PR pro NNO, ekologické programy pro děti, dobrovolnictví i spolupráce neziskových organizací s firmami a státní správou. Na každé téma navazovala PR akce pro veřejnost, na které se podílela řada dobrovolníků z Olomouce“, řekla jednatelka sdružení Hana Kroupová.

Workshopu na téma spolupráce NNO se státní správou se zúčastnila i Marcela Vystrčilová – místopředsedkyně UNO, a proto byla zvána i na závěrečnou konferenci k projektu, aby sdělila, v čem ji workshop inspiroval a co UNO přinesl. V letošním, pro UNO přelomovém roce, podpořil paní Vystrčilovou v úsilí jednání s městy i Olomouckým krajem o smyslu UNO jako partnera pro státní správu na mnoha úrovních i jeho přínosu pro NNO. Myšlenka organizace strukturované jako UNO, jak ji představila paní Vystrčilová všem devadesáti přítomným, oslovila i radní Libereckého kraje, kde podobná organizace bohužel nefunguje, přesto že by ji kraj velmi přivítal.