Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zahájení realizace Blokového grantu - Fondu pro nestátní neziskové organizace

V minulých dnech byla zahájena realizace Blokového grantu - Fondu pro nestátní neziskové organizace (BG FNNO) financovaného z Programu švýcarsko-české spolupráce.

Podpisem Dohody o BG dne 21.7.2010 začaly přípravy 1. Výzvy pro předkládání žádostí. Ministerstvo financí ČR předpokládá, že 1. Výzva by mohla být vyhlášena v druhé polovině srpna 2010.  Alokace ve výzvě je stanovena na 5 mil. CHF, což představuje cca 93,84 mil. CZK. Oprávnění žadatelů musí aktivity realizovat v území Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje. Cílem BG FNNO je přispět k posílení NNO jako důležitého činitele sociální soudržnosti a udržitelného rozvoje v definovaných regionech.

Za oprávněné budou považovány sub-projekty realizované v následujících prioritních oblastech:

1. poskytování sociálních služeb - sociální poradenství, sociální služby, služby mateřských center, hospiců, osobní asistence na školách,

2. problematika životního prostředí - enviromentální vzdělávání, poradenství, péče o krajinu, průvodcovská činnost.

V měsíci září předpokládáme konání dvou seminářů pro žadatele na Krajském úřadu v Olomouci, přičemž každý z nich by měl být zaměřen na jednu z priorit. S aktuálními informacemi týkajících se vyhlášení výzvy i termínů seminářů Vás budeme průběžně seznamovat na www.kr-olomoucky.cz, sekce Regionální rozvoj/Program švýcarsko-české spolu