Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Každý ručník pomůže

Olomoucká humanitární organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů vyzývá ke spolupráci všechny, kdo chtějí pomoci lidem, kteří se dostali, ne vždy vlastní vinou, do tíživé životní situace. Po celý červenec můžete přispívat do sbírky ručníků. Darovat můžete bavlněné osušky a ručníky nové i zánovní, velké i malé.

„Vše předáme Nízkoprahovému dennímu centru Charity Olomouc, které poskytuje lidem bez přístřeší hygienické zázemí,“ informuje pracovník střediska Mgr. Jan Kučera. Dále dodává: „Čistý člověk si zachovává svoji důstojnost a okolí k němu přistupuje beze strachu z přenosu parazitů a infekcí. Sprchu denně využije šest až deset osob.“

Ti, kdo mají srdce na pravém místě a chtějí pomoci lidem bez střechy nad hlavou, mohou ručníky a osušky přinášet osobně do Střediska SOS, nebo je zaslat poštovním balíkem. Provozovny střediska najdete v ulici Praskova 16 a Rooseveltova 9. Otevřeno pro širokou veřejnost zde mají denně od 9 do 18 hod., v sobotu od 8 do 12 hod.