Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Leonardo hledá poklad – nová akce pro rodiny i turisty v místním lese zpestří léto ve Veselíčku

LeonardoZcela nová akce nazvaná „Leonardo hledá poklad“ oživí nabídku prázdninových pořadů ve Veselíčku. Rodiny s dětmi v maximálně desetičlenných týmech se mohou vydat v sobotu 26. července od 13 hodin ze zámeckého parku po veselíčských lesích hledat poklad. „Na každém stanovišti se budou plnit úkoly, aby jednotlivé týmy nasbíraly dost bodů a mohly se pustit do samotného hledání pokladu,“ uvedl starosta obce Tomáš Šulák.

Ve Veselíčku je populární květnový Pochod veselíčskými lesy, který doprovázejí na jednotlivých stanovištích pohádkové postavy. Při červencovém pochodu za hledáním pokladu budou účastníci na jednotlivých stanovištích odpovídat na vědomostní otázky z různých školních předmětů resp. oborů činnosti nejznámějšího člověka, který svými nápady předběhl dobu o pět století. „Vytvořte tým do 10 členů a přijďte zažít odpoledne plné zábavy,“ lákají pořadatelé. „Je jedno, zda máte rodinný tým, či jste vzali babičku, pocestného nebo třínohou kočku souseda… Legraci si užijí všichni od 0,0001 do 1000 let,“ doplňují organizátoři.

Akci pořádá Obec Veselíčko ve spolupráci s novým sdružením Kulturní Morava a agenturou Active Production. „Plánovali jsme už letos otevřít Hraběnčinu naučnou stezku s novými informačními tabulemi, ale vzhledem k řešení jiných projektů máme trochu zpoždění. Hledání pokladu tak letos alespoň půjde po trase plánované naučné stezky,“ uvedl starosta obce Tomáš Šulák.

Veselíčské léto 2014 bude po sobotní akci pokračovat 16. srpna v zámeckém parku další zcela novou akcí s bohatým komponovaným pořadem plným rytířů „Dobýváním Moravské brány“
a poslední víkendovou sobotu to bude tradiční „Rozloučení s prázdninami“ v režii místních hasičů, kteří letos oslavili 100 let svého založení.

„Pokud se hledání pokladu povede, zopakujeme jej i příští rok, kdy hodláme oslavovat 740 let o první písemné zmínce o obci Veselíčko,“ plánuje už nyní starosta Tomáš Šulák, starosta obce, která letos na začátku letní kulturní sezony uspořádala po třiceti letech úspěšný sjezd rodáků.