Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

PARTNERSKÁ NABÍDKA - Program Kreativní Evropa

Italská organizace v regionu Veneto hledá partnery pro spolupráci na společném projektu. Projektová žádost má být podána do výzvy programu Kreativní Evropa a jeho dílčího programu Kultura (priority Projekty evropské spolupráce, Evropské sítě, Evropské platformy).

Hlavní zájem má italská strana o projekty, které splňují jeden nebo více z následujících cílů:
• mezinárodní přístup, vývoj a šíření kreativních děl;
• inovace v oblasti kultury (nových obchodní modelů, vývoj práce s publikem, využití digitálních
technologií);
• profesionalizace kulturních činitelů.

Navrhované projektové aktivity jsou např. koprodukce, pořádání společných workshopů, výměny postupů a informací, rozvoj inovativních nástrojů, analýzy a porovnání politik jednotlivých zemí, sběr dat aj.

Organizace hledá partnera, příp. vedoucího partnera projektu, upřednostňuje organizace, které již mají zkušenosti s evropskými projekty.

Obecné informace o Projektech evropské spolupráce: Hlavním cílem podpory nadnárodních projektů kulturní spolupráce je podpora schopnosti evropských kulturních a kreativních odvětví působit nadnárodně a mezioborově, podpora nadnárodního pohybu kulturních a kreativních děl a nadnárodní mobility kulturních a kreativních činitelů, zejména umělců.

Uzávěrka podávání projektových žádostí: 1. 10. 2014

Obecné informace o Evropských sítích: Toto opatření nabízí granty evropským sítím, které jsou činné v kulturních a kreativních odvětvích. Jde o posílení možností kulturních a kreativních odvětví fungovat nadnárodně a mezinárodně a přizpůsobit se změnám za účelem splnění obecných cílů podpory a propagace kulturní a jazykové rozmanitosti.

Obecné informace o Evropských platformách: toto opatření nabízí podporu kulturním a kreativním organizacím, jejichž cílem je podpora rozvoje mladých talentů, pomoc při zviditelňování umělců a tvůrců, kteří mají silný vztah k evropským programům pomocí komunikačních aktivit a strategie budování značky.


Kontaktní osoba pro další komunikaci:
Michaela Vráželová

OK4EU
Zastoupení Olomouckého kraje při EU
Jeremenkova 40b
779 00 Olomouc
Tel.: + 420 587 432 016
GSM: + 420 737 331 647
Email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript