Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Darujte pánské zimní ošacení, obuv a spací pytle lidem v nouzi

Již tradičně s přicházejícím podzimem pořádá olomoucké Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů sbírku šatstva, obuvi a spacích pytlů pro sociálně potřebné spoluobčany. „ Ztráta zaměstnání a z toho vyplývající neschopnost splácet půjčky je často příčinou toho, že se člověk dostane do vážné životní krize. Nejen těmto lidem pomáhá náš projekt Výdej bezplatné materiální pomoci,“ informuje vedoucí organizace H. Fialová a dodává: „Chceme co nejvíce lidí uchránit před omrzlinami a dalšími zdravotními problémy začínajícími podchlazením.“

Teplé šatstvo, obuv a spací pytle můžete přinášet - pokud možno do konce října - přímo do Střediska SOS v Praskově 16 a Rooseveltově 9. Provozovny mají v týdnu otevřeno od 9 do 18 hodin, v sobotu od 8 do 12 hod.

Další možností je věci darovat prostřednictvím bílých kontejnerů na textil s logem srdce. Středisko SOS rozmístilo na území města deset nových kontejnerů na textil pro humanitární účely. Sběrná místa střediska nyní najdete na těchto adresách:

Černá cesta 31                   

Hraniční 3                           

Jánského 2             

Kmochova 21

Marie Pospíšilové 2

Náves Svobody 46 

Nešporova 13                     

Neumannova 9                  

Peškova 4                           

Praskova 16                       

Radova 1                             

Rooseveltova 9                  

Rožňavská 2                       

Skupova 1                           

Skupova 23             

Šmeralova 3            

Trnkova (u telefonní budky)        

Varšavské náměstí 3         

Zeyerova (u školy) 

Zeyerova 26 (dvůr)

„Lépe prospějeme městu i sobě, když darujeme svoje textilní přebytky místním nemajetným lidem, místo toho abychom je dávali k dispozici kterékoliv mimoolomoucké firmě, jež je sbírá za účelem komerčního využití, ať už u nás nebo mimo republiku,“ vyzývá zakladatelka střediska a nositelka ceny města Olomouce za činnost sociální a charitativní K. Hegrová a doplňuje: „Jsme vděčni magistrátu města za to, že nám povolil bezplatné rozmístění dalších kontejnerů. Všichni společně tvoříme řetěz podaných rukou. Vám všem patří srdečné díky!“