Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Dobrovolníci v Olomouckém kraji budou oceněni i letos. Nominujte toho svého

kresadlo 2014Dobrovolnická sekce Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) připravila již čtvrtý ročník ocenění Křesadlo pro dobrovolníky, kteří působí v tomto regionu. Neziskové organizace i veřejnost mohou nominovat kohokoli, kdo ve svém volném čase nezištně pomáhá v některé z osmi oblastí hodných pozornosti společnosti. Těmi jsou sociální služby, děti, mládež a volný čas, zdravotnictví, ekologické aktivity a spolková činnost, humanitární pomoc, rozvojové projekty a dobrovolní hasiči.

Na webu kampaně Křesadlo v Olomouckém kraji www.kresadlo-ok.cz jsou už teď podmínky pro nominované i nominující. Tipy na dobrovolníky, kteří si zaslouží ocenit, je možno zasílat od 20. října do 7. listopadu. Následně projdou nominace sítem hodnoticí komise. 

Slavnostní večer spojený s udílením Křesadel proběhne ve středu 17. prosince od 19:00 v Arcibiskupském paláci v Olomouci. Kulturní doprovod na něm přislíbila zpěvačka, šansoniérka a kytaristka Lenka Filipová.

Udělování ocenění Křesadlo jako poděkování vybraným dobrovolníkům za jejich nadšení, odvahu a energii už od roku 2001 celostátně zaštiťuje Národní dobrovolnické centrum Hestia. Křesadlo se snaží oceněným dobrovolníkům získat respekt k jimi vykonaným aktivitám a zájem širší veřejnosti o dobrovolnickou službu. V Olomouckém kraji uděluje Dobrovolnická sekce UNO OK toto ocenění již čtvrtým rokem.

ThLic. Michal Umlauf
Maltézská pomoc, o. p. s.
vedoucí centra Olomouc
Wurmova 7
779 00 Olomouc
tel. +420 736 620 804
www.maltezskapomoc.cz