Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Olomoučtí Přátelé přírody zvou na své březnové akce

brezen2015Malá liška - klub přátel přírody zve dobré lidi všech velikostí na svůj březnový program:

Naši předkové razili celými věky osvědčenou pranostiku "březen - za kamna vlezem". Vzhledem k tomu, že už v půlce února dosahovaly venkovní teploty i 10 stupňů, nemyslíme, že lézt za kamna bude v březnu třeba. Spíš vylezte z brlohů a dojděte za námi. Vyrážíme dvakrát do předjarní přírody, zajdeme si na ochutnávku vín a připraveno je i několik akcí z ranku amatérské kultury, které byste neměli vynechat. Je totiž lepší zažít něco společně s ostatními, než jen sám!

 

Úterý 10. března: Posed „Nevinně o víně“

18:00 | Vinotéka U Vojáčků, Schweitzerova 19 - u zastávky busu č. 16, 17 „U Botanické zahrady“

Proč je modrý portugal červený a tramín červený zase bílý? Přijďte ochutnat 6 odrůd skvělých jihomoravských vín, dozvědět se o nich něco bližšího a pak posedět s kytarou a akordeonem u toho, co vám nejvíc zachutná. Přijďte nás poznat z trochu jiné stránky na trochu jiné místo.

Vstupné pro členy i hosty (v ceně 6 vzorků vína): 50 Kč. Těší se na vás Hynek Pečinka a Hanky Vojáčková a Hulíková.

 

Úterý 17. března: Hudba pro (d)uši

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Pojďme oslavit blížící se jaro hudbou a zpěvem! Tentokrát se pod tradiční značkou našich hudebních večerů skrývají moderní písně 90., 0. a 10. let. Za doprovodu akustické kytary i jiných hudebních nástrojů zpívají Hynek Pečinka, Zdeněk Šupina, Jarda Jiřík a vy.  

Akci vede Hynek Pečinka. Vstupné: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Neděle 22. března: TURISTIKA Za jarem do lesa, Šternberk

9:00 | Olomouc, stanoviště č. 4 na hlavním autobusovém nádraží

Po seznámení s historií a památkami Šternberka vyrazíme za město do lesa, kterým nás po úbočí několika kopců provedou naučné stezky, především Prabába. Stezka není fyzicky náročná, bude to pro všechny pohodová vycházka. Městem a přírodou nás provedou Eva Kráčmarová a Hynek Pečinka. Před 14. hodinou skončíme v centru města, lze rovnou pokračovat další akcí - Sousedé odjinud.

Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Neděle 22. března: Sousedé odjinud aneb i cizinec je našinec

14:00 | Bistro "Asia Menu Special", ČSA 34, Šternberk (v centru města)

Beseda o přírodě a lidech Vietnamu a jejich životě v Česku, po které bude následovat ochutnávka tradiční vietnamské kuchyně, jak ji oni mají rádi. Jsou mezi námi a málo je známe, je okolo nich spousta klišé. Jak se jim žije s Čechy a v Česku? A chutná vietnamská kuchyně jinak, když si ji chystají pro sebe? Přijďte to všechno během tří hodin zjistit. Těší se Thi, Son, Evka a Hynek. Akce je pořádána za podpory města Šternberka.

Příspěvek na akci: 60 Kč (v ceně je i menu pro 1 osobu).

 

Sobota 28. března: TURISTIKA Setkání s jarem, Malé Hradisko u Velkého Týnce

8:15 | Olomouc, vlevo v hale hlavního nádraží ČD

Připojíme se k cílovému pochodu Klubu českých turistů krásnou jarní přírodou okolí Olomouce. Trasa s komentovanými zastaveními povede z Grygova přes chráněná území v okolí Krčmaně a Malé Hradisko do Velkého Týnce (9 km). Kdo vyčerpá své síly, může odtud odjet autobusem, my ostatní budeme pokračovat ještě 7 km pěšky do Holice. Předpokládaný návrat v 15 hodin. Provázet bude Zdeněk Šupina.

Jízdné: 18 Kč. Poplatek KČT zjistíme na místě.

 

Úterý 31. března: Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Čtete rádi knihy? Vezměte svoji oblíbenou knížku s sebou za námi a podělte se o své dojmy z její četby. Budeme si povídat o zajímavých knihách, tentokrát na volné téma.

Těší se na vás Eva Sommerová a Radek Hrachovec. 

 

Více zde:  http://www.malaliska.cz/news/brezen2015/