Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Únorové předsednictvo UNO OK plánovalo letní setkání neziskovek

Logo UNO barevne 1První čtvrtek v měsíci se tradičně schází předsednictvo Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK), aby se probralo aktuálními tématy týkajícími se neziskového sektoru v našem regionu. Jednání ve čtvrtek 5. února hostilo sdružení OK4EU sídlící v budově RCO u olomouckého vlakového nádraží.

V úvodu informovala Marcela Vystrčilová o řádně proběhlém vyčerpání prostředků z loňských grantů poskytnutých Olomouckým krajem a městy Olomoucí, Šumperkem, Přerovem a Jeseníkem. Hynek Pečinka připomněl, že od poloviny ledna opět probíhá aktivní aktualizace webových stránek, jejichž návštěvnost se skokově zvýšila. Jsme rádi, že máme tento komunikační kanál opět funkční a můžeme zprostředkovávat aktuální informace jednak pro neziskový sektor olomouckého regionu a jednak pro veřejnost zajímající se o jeho činnost. 

 

Jiří Rudolf a Marek Podlaha se podělili o závěry ze schůzky s náměstkem olomouckého primátora Ladislavem Šnevajsem, kterému tlumočili současná témata ovlivňující neziskové organizace ve městě Olomouci i v rámci Olomouckého kraje. Dále informovali členy předsednictva o chystaném zasedání Regionální stálé konference Olomouckého kraje, kde je UNO OK partnerem reprezentujícím neziskový sektor regionu. Jiří Rudolf přidal postřehy k tématům, kterými se právě zabývá Rada vlády pro NNO, které je členem.

Delší diskuse se týkala reciproční návštěvy polských partnerů - OCWIP z Opole, u nichž jsme na podzim byli na studijní cestě. Ti by měli do Olomouce zavítat na konci dubna a u této příležitosti proběhne i neformální setkání neziskových organizací - členů UNO OK, jemuž bude předcházet chvilkový krajský sněm. Už teď je jasné, že setkání proběhne ve čtvrtek 23. dubna odpoledne v prostorách Oblastní unie neslyšících v Olomouci formou grilování na přilehlé zahradě.

Příští jednání předsednictva UNO OK je plánováno na čtvrtek 5. března. Pokud máte nějaký podnět k projednání, směřujte ho do 26. února včetně na sekretariát UNO OK - Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .