Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Ekologické dny Olomouc představí příběhy komponovaných krajin

edo2015Ekologické dny Olomouc jsou ekologickým svátkem, který se koná pravidelně každý rok na přelomu dubna a května v Olomouci. Poprvé se uskutečnily v roce 1990. Festival se postupně zařadil mezi nejvýznamnější akce pro širokou veřejnost propagující ochranu přírody v ČR. Za poměrně malých finančních nákladů vznikla rozsáhlá aktivita s širokou škálou programů a s vlivem na značný počet lidí. V posledních letech je to vždy přes 20 000 účastníků. 

Letošní Ekologické dny proběhnou od 17. dubna do 1. května a jejich propojujícím tématem jsou Příběhy komponovaných krajin. To se inspirovalo podzimním otevřením nového areálu Domu přírody Litovelského Pomoraví. Program 25. ročníku multitematického festivalu, který pořádá společnost Sluňákov - centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s., najdete zde.