Svátek má Jiří
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přijďte se podívat! Mamma HELP centrum pořádá v Olomouci den otevřených dveří

mammahelpOlomoucké MAMMA HELP CENTRUM je součástí celorepublikové sítě center pro ženy s karcinomem prsu, kterou už od roku 2000 koordinuje spolek MAMMA HELP. Jeho posláním je poradenství a poskytování psychosociální podpory onkologicky nemocným ženám i jejich rodinám. Spolek MAMMA HELP se tímto projektem výrazně liší od podobných pacientských organizací ve způsobu poskytování pomoci. Nejde pouze o svépomocnou pacientskou komunitu, přestože sdružení má zaregistrováno víc jak 690 členek z celé republiky a je největším sdružením pro ženy s ca mammy v ČR. Služby poskytuje zdarma každému zájemci.

V pondělí 13. dubna od 9.00 do 15.00 hodin se v olomouckém Mamma  HELP centru koná „Den otevřených dveří“. Spolek Mamma HELP působí v Olomouckém kraji od roku 2011 a za tuto dobu eviduje 1449 návštěv. Zve i vás.

 

Individuální poradna a odpolední komunitní programy

Prioritou je poskytování individuálního poradenství a dalších služeb, které motivují klientky k aktivnímu postoji a mobilizaci sil v průběhu náročné a dlouhodobé onkologické léčby a také v době rekonvalescence. Snažíme se usnadnit jim přijetí chronické zátěže nemoci, znovunabytí ženského sebevědomí, získání nových kontaktů, přátel a také možnost lepší informovanosti v souvislosti s případnými následky nemoci i onkologické léčby. Zároveň nabízíme všem příchozím svým způsobem chráněné a empatické prostředí, ženy oceňují také dostatek času, který jim naše terapeutky individuálně mohou věnovat. Pro ty, kdo se naopak chtějí sejít s ostatními, připravujeme každou středu odpolední programy s různým zaměřením. Patří k nim i přednášky lékařů na různá témata, týkajících se možností léčby a prevence nádorových onemocnění. V neformální diskusi se pak klientky mohou dovědět informace, které je osobně zajímají. Kromě toho u nás probíhá například i stále více oblíbená arteterapie.

Spolupracujeme s řadou odborníků - lékařů, psychologů, nutričních specialistů, fyzioterapeutů a dalších, kteří potřeby našich klientek chápou. Významně nám při tom pomáhá odborný garant Mamma HELP centra, MUDr. Karel Cwiertka, Ph.D., z FN Olomouc.

Edukační přednášky pro veřejnost

Vzhledem k tomu, že každoročně v ČR onemocní rakovinou prsu přes 7000 tisíc žen, snažíme se dlouhodobě pomáhat také v osvětě. S výzvou „Využijte svého práva na preventivní prohlídky“ se obracíme na zdravé ženy a přinášíme jim balíček informací, které některým stále ještě chybí. Naše přednášky si mohou objednat střední školy, ale také instituce a firmy, které zaměstnávají ženy a chtějí pro ně něco udělat. Stačí se podívat na www.mammahelp.cz, kde lze najít podrobnosti nejen o tomto projektu. Osvětě se samozřejmě věnujeme při většině akcí, jichž se v regionu zúčastňujeme. Letos se s námi setkáte například při Dnech sociálních služeb, Dnech pro duševní zdraví, Dnech pro Handicap, a také při Avon pochodu v Olomouci.

Karla Otavová, koordinátorka Mamma HELP centra Olomouc