Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Ve Šternberku se chystá Ecce Homo Park

eccehomoparkVážení, je to tady! Jeden z největších projektů, do kterého se za dobu svého fungování Automotoklub Ecce Homo pustil, Vám představujeme v celé jeho kráse. Jedná se o první výstavu či expozici místního AMK Ecce Homo. Tento šternberský automotoklub funguje již od 50. let 20. století, závody jako takové mají mnohem delší historii, tam se díváme až do roku 1905 a jako součást Mistrovství Evropy jedeme od r. 1981.

Pro ty z vás, co umí rychle počítat, slavíme letos dvě výročí, 110 let trati Ecce Homo a 35 let Mistrovství Evropy v tomto překrásném moravském městečku.

Světlo světa spatří náš nový projekt ECCE HOMO PARK přesně v pátek 5. června od 18:30 hodin v prostorách bývalého augustiniánského kláštera, kdy proběhne slavnostní otevření za účasti představitelů města Šternberka, Olomouckého kraje, Ústředního automotoklubu ČR a několika významných osobností.

 

SÍŇ SLÁVY A EMOCE

Co všechno můžete v našem parku vidět? Čeká Vás procházka dlouholetou historií Ecce Homo v několika podobách. Ecce Homo park jsme pracovně rozdělili na více částí. Jednou z nich bude „Síň slávy“ s mnoha obrazovkami po stěnách, ze kterých se dozvíte spoustu informací o legendách závodu, vývoji rekordu, nebudou chybět ani on-boardy jezdců a mnoho dalšího. Ještě snad můžeme prozradit, že dominantou tohoto prostoru bude krásná Alfa Romeo, kterou do muzea zapůjčil slavný automobilový závodník a dlouholetý příznivec šternberského motorismu, Petr Vojáček.

Další místnost, kterou se Vám chystáme představit, nese pracovní název „Emoce“. Tato část bude velmi interaktivní a zaměřena z velké části na naše ratolesti. Nemáme teď na mysli jenom děti předškolního věku, ale na své si rozhodně přijdou i školáci, puberťáci a „dospělí“. Například junior trenažér nebo koutek první pomoci bude pro návštěvníky nejen zábavný, ale i naučný.

CHCETE PORAZIT FAGGIOLIHO? 

V nově vznikajícím projektu Ecce Homo Park máte možnost! V případě, že se podaří zajistit dostatek finančních prostředků, součástí prostor bude i profi simulátor, který bude obsahovat software s tratí Ecce Homo. To znamená, že kdokoliv z Vás si bude moci vyzkoušet, jak rychle zvládne vyjet trať Ecce Homo, dlouhou 7800m. Na každoročním vyhlášení vítězů na Hlavním náměstí ve Šternberku pak zároveň vyhlásíme i toho nejrychlejšího virtuálního jezdce z Ecce Homo Parku.

STARTOVAČ.CZ

A víte, že nám v tomto projektu můžete pomoci? Každý z Vás! A nechceme to zadarmo! Za každý příspěvek v jakékoliv výši (minimální částka je 50 Kč) na tento jedinečný projekt, který bude útočištěm pro všechny milovníky rychlých kol a tradice, od nás dostanete dárek. A ne tak ledajaký! Na webových stránkách www.startovac.cz si najdete projekt “Budujeme Ecce Homo Park“ a tam se dozvíte více. Chcete výroční tričko „limited edition“, či VIP vstupenky s ubytováním a večeří? Nebo třeba setkání se sedminásobným Mistrem Evropy? Tak mrkněte na startovac.cz a podpořte nás! Potřebujeme i tu sebemenší podporu, jsme přece jen nezisková organizace bez stálého příjmu. Žijeme pouze z dotací, sponzorů a ostatních příspěvků. I přesto Vám každoročně přinášíme Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, Ecce Homo Historic, Rally Jeseníky, a další sportovní a společenské podniky.

Pojďte do toho s námi a vydejte se na www.startovac.cz !

Milena Schärferová, tisková mluvčí AMK Ecce Homo