Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Ve Štěpánově padl nový český rekord

kralicihopMichaela Kratochvílová pokořila český rekord v králičím hopu v soutěži skok do výšky. Ve dnech 6. a 7. června proběhly ve Štěpánově u Olomouce závody v králičím hopu Grand Prix "Hanácké hop". Sedmdesát králíků z celé republiky soutěžilo v těchto disciplinách: rovinná dráha, parkur, skok daleký a skok vysoký.

 

Čtrnáctiletá Michaela Kratochvílová se svým osmnáctiměsíčním králíkem Roayal Princes Magic Star pokořila český rekord v soutěži ve skoku vysokém. Nejdříve pokořila výšku 95 cm, která odolávala rok, skokem vysokým 96 cm. A po chvíli odpočinku zaútočila tato dvojce na laťku ve výšce 100 cm, kterou na čtvrtý pokus pokořila, a stanovila nový český rekord - rovných 100 cm. Pokus o překonání platného světového rekordu skokem do výšky 106 cm byl již neúspěšný.

Michaela Kratochvílová se věnuje králičímu hopu 3 roky a přijela do Štěpánova ze Svinčan u Heřmanova Městce. Více informací o králičím hopu naleznete zde.