Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hejtman Rozbořil předal ocenění za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením

img-4793Cenu hejtmana Olomouckého kraje za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením za rok 2014 získal pan Rostislav Libíček. Cenu si z rukou hejtmana a náměstkyně pro sociální oblast Yvony Kubjátové převzal v pátek 26. června.

„Pan Libíček získal ocenění za velmi aktivní, více než 35 let dlouhou a soustavnou práci ve prospěch osob se zdravotním postižením. Jsem velmi rád, že se stále najdou lidé, kteří jsou ochotni obětovat svůj čas a nezištně pomáhat ostatním. Tato cena je alespoň malým poděkováním za to, co v sociální oblasti pan Libíček dokázal a komu všemu za tu dlouhou dobu pomohl,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Rostislav Libíček se práci v sociální sféře plně věnuje od roku 1979. Pracoval ve vedoucích funkcích v ústavech sociální péče, Dětském centru DC 90 a Sdružení rodičů a přátel postižených dětí JITRO. Po odchodu do důchodu se v roce 2009 stal předsedou olomoucké okresní pobočky Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR. Této práci se i přes vlastní zdravotní problémy dosud věnuje.

Cenu za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením Olomoucký kraj uděluje již od roku 2005. V loňském roce ji obdrželo Občanské sdružení Ryzáček.

Fotografie z předání ocenění naleznete zde.

Zdroj: www.kr-olomoucky.cz