Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Neziskové organizace se prezentují na farmářských trzích

nadace-maly-noe-na-hanackem-farmarskem-trhu-iiNávštěvníci Hanáckého farmářského trhu mají příležitost seznámit se s neziskovými organizacemi z Olomoucka a podpořit je zakoupením jejich výrobků. V průběhu června se zde prezentovaly již první tři. Bezplatný prostor nabízí organizátoři trhu a účast organizací koordinuje poradkyně hejtmana Milada Šnajdrová.

Tradiční akce na olomouckém Horním náměstí nabízí návštěvníkům od dubna do října místní potraviny vyráběné s respektem k životnímu prostředí, zvířatům a lidem. 

Z iniciativy kraje se na nich svými výrobky nově pochlubili i klienti stacionáře Domino Centra sociálních služeb Klíč, Nadace Malý Noe a Oblastní unie neslyšících. Se svíčkami, košíky, výšivkami a dalšími drobnostmi pro potěšení si veřejnost odnáší i povědomí o tom, jak a kde která nezisková organizace pomáhá a co dokáží uživatelé jejich služeb.

První vystavovatelé shodně ocenili příležitost pro klienty prezentovat své dovednosti i zájem zákazníků podpořit dobrou věc. „Návštěvníci se nejen dozvěděli o službách a akcích, které poskytujeme občanům se sluchovým postižením, ale mohli si přímo u stánku zakoupit výukové DVD znakového jazyka nebo se přihlásit do našich kurzů,“ doplnila Magdalena Flodrová z Oblastní unie neslyšících Olomouc.

Propagaci zajišťuje Olomoucký kraj v rámci přímé spolupráce s neziskovými organizacemi. Více o trzích zde.

Zdroj: www.kr-olomoucky.cz