Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Nevidomá britská umělkyně bude vystavovat v Olomouci

sallyboothOblastní odbočka SONS Olomouc vás srdečně zve na výstavu obrazů slabozraké britské malířky SALLY BOOTH. Výstava se koná v Galerii Šantovka v Olomouci od 3. do 31. srpna 2015 a vstup je volný. Sally Booth žije a pracuje v Londýně. Jejím zájmem je ve své práci vyjádřit radosti každodenního života. Její dílo zahrnuje různé výtvarné formy. Soudobý styl je zastoupen např. cestovními skicáky či kresbami na papírové ruličky nebo svitky, tvoří však i tradiční zátiší. Stále více pracuje také s fotografií, grafikou a filmem.

Na realizaci výstavy finančně přispěl Olomoucký kraj a záštitu převzal senátor PhDr. Milan Pešák, člen Parlamentu ČR.

Festival zrakově postižených umělců a souborů, jejichž jsou nevidomí a slabozrací rozhodujícími činiteli, s názvem Dny umění nevidomých na Moravě se koná se každoročně již od roku 1995 v období jara a léta ve vybraných městech především střední a východní Moravy. Pořádá jej Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR.

Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti nadané zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má pouze ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti.