Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Výstava představuje úspěšné projekty česko-švýcarské spolupráce

3-flag of the czech republic and switzerlandProgram švýcarsko-české spolupráce, zaměřený na snižování hospodářských a sociálních rozdílů v rámci rozšířené Evropské unii, doposud pomohl v celém Česku finanční podporou ve výši 2,5 miliardy korun. Jednou ze součástí programu je také Blokový grant, který podporuje projekty nestátních neziskových organizací zabývající se ekologickými a sociálními tématy. Zprostředkovatelem Blokového grantu je největší česká environmentální nadace – Nadace Partnerství.

"Pro smysluplné a dlouhodobé řešení sociálních a environmentálních problémů naší společnosti je práce neziskových organizací nepostradatelná. A právě díky Blokovému grantu získal celý tento sektor mnohem pevnější půdu pod nohama," uvedl ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata.

Blokový grant rozdělil v letech 2010 - 2014 celkem 115,9 mil. Kč. mezi 72 enviromentálních a sociálních projektů realizovaných v Olomouckém, Moravskoslezském a Zlínském kraji. V Olomouckém kraji bylo v rámci Blokového grantu podpořeno 15 projektů v oblasti sociální a 9 projektů v oblasti environmentální za téměř 77 mil. Kč. Pěkným příkladem může být například projekt společnosti TyfloCentrum Olomouc, v rámci něhož byla realizována úspěšná výstava Neviditelná Olomouc, nebo projekt České ornitologické společnosti Pod jednou střechou.

Výstavu všech podpořených projektů můžete zhlédnout v atriu Regionálního centra Olomouc do 15. srpna.