Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Projekt Senioři bez hranic 2015 je v poločase

sbh 2014 aktivity 003-265-600-450-80S počátkem srpna otevírá projekt Senioři bez hranic 2015 druhou půli své nabídky netradičních aktivit pro seniory nad 55 let věku pro tuto sezónu. Během měsíce července už navštívilo asi 320 seniorů 17 z celkových 41 aktivit, které pro ně zdarma připravili olomoucké neziskové organizace a další partneři.

"Senioři za první čtyři týdny projektu dostali informace o Univerzitě třetího věku, navštívili Botanickou zahradu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého s putováním za bylinkami a seznámením s deskovou hrou GO, prohlédli si kamerový systém Městské policie Olomouc, absolvovali exkurzi na běžně nedostupná místa olomoucké radnice, několik zajímavých přednášek a samozřejmě moderní pohybové aktivity," říká autorka a koordinátorka tohoto výjimečného projektu Milada Šnajdrová.

Jak dodává: "Senioři budou moci některé z těchto aktivit ještě do konce srpna znovu navštívit, a navíc jim nabídneme výuku street dance, jízdu na kolečkových bruslích, spotřebitelské poradenství pro seniory a další semináře pod zajímavými názvy Stáří je stav mysli nebo Umění (ne)stárnout. Dalšími aktivitami jsou stejně jako v minulých ročnících seniorsky netradiční akce, například jízda na koloběžce, lezení v lanovém centru nebo prohlídky atraktivních míst, například technického zázemí bowlingových drah či nově otevřeného ArtUm Centra."

Články o projektu vydal časopis Moravský senior, Radniční listy a Olomoucký deník v papírové i elektronické podobě, reportáž z jedné z akcí natočila televize OLTV a Český rozhlas Olomouc.

Ve čtvrtém ročníku projektu Senioři bez hranic nabídnou olomoucké neziskové organizace a partneři aktivity seniorům až do konce srpna a jejich nabídku najdete na www.senioribezhranic.cz.