Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přijďte se seznámit se životem netopýrů

ceson nas-soused-netopyrNa přelomu srpna a září se už podevatenácté uskuteční "festival" akcí Mezinárodní noc pro netopýry. Probíhá po celém světě, v Česku jej koordinuje Česká společnost pro ochranu netopýrů. Přinášíme pozvánku na akce v Olomouckém kraji. Přijďte se seznámit se zajímavým životem těchto tajuplných nočních savců! Akce jsou určeny široké veřejnosti, dětem i dospělým.

 

ZOO Olomouc (okr. Olomouc) V pátek 28. srpna od 19:00 do 22:00 hod. Program: Dozvíte se, jak netopýry chránit, seznámíte se s jejich životem a osobně poznáte i exotické zástupce letounů. Součástí bude nejen přednáška a praktické ukázky výzkumu, ale i výprava po stopách volně žijících netopýrů a představíme si i chované listonosy a vzdálené příbuzné kaloně zlaté. Pořádají: ZOO Olomouc a ČESON. Kontakt: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 585 151 609, 774 450 427 (Lucie Pospíšilová)

Hranice – sady Čs. legií (okr. Přerov) V pátek 28. srpna od 20:00 do 22:00 hod., sraz u hudebního altánku. Pořádají: ČESON, OŽP MěÚ Hranice, ÚBZ PřF MU. Kontakt: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 777 980 455 (Lenka Falková)

Středisko ekologické výchovy Švagrov - Vernířovice (okr. Šumperk) V sobotu 29. srpna od 19:00 do 22:00 hod. Program: Odborná přednáška, vypouštění a ukázka živých netopýrů ze Záchranné stanice Ruda nad Moravou, mapování létajících netopýrů batdetektory a dílnička pro děti. Pořádají: ČSOP Šumperk, SEV Švagrov. Kontakt: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 725083206 (Marcel Minář)

Přerov – ornitologická stanice (okr. Přerov) V sobotu 29. srpna od 20:00 do 23:00 hod. Program: Dozvíte se o mnohé o zajímavém životě netopýrů, k vidění bude odchyt a ukázka některých druhů, promítání filmu nebo moderní metody výzkumu. Pořádá: Ornitologická stanice Muzea Komenského ORNIS Přerov. Kontakt: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 732 210 953 (Josef Chytil)

Horka nad Moravou – ekocentrum Sluňákov (okr. Olomouc) V pátek 4. září od 18:00 do 23:00 hod. Program: Beseda, prezentace handicapovaných netopýrů a ukázka jejich krmení, přístrojové vybavení pro výzkum netopýrů, noční vycházka za netopýry, drobné hry pro děti. Pořádají: ČESON, Centrum popularizace vědy PřF UP Olomouc, ekocentrum Sluňákov. Kontakt: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 777 771 197 (Evžen Tošenovský)

Olomouc – Bezručovy sady (okr. Olomouc) V pátek 25. září od 19:00 do 0:00 hod. Program: Netopýří noc v rámci Noci vědců na Přírodovědecké fakultě v Olomouci. Pořádají: Centrum popularizace vědy PřF UP Olomouc, ČESON. Kontakt: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 777 771 197 (Evžen Tošenovský)