Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Jeden dar pomůže nevidomým hned dvakrát

Luboš HrabalTyfloCentrum Olomouc získalo koncem loňského roku darem 20 000 korun. Na tom by nebylo nic až tak zajímavého, kdyby tento dar nepomohl cílové skupině nevidomých a slabozrakých hned dvakrát. Ptáte se, jak je to možné?  Je to tím, že dar věnovala Československá obchodní banka na mzdu silně slabozrakého keramika Luboše a také na potřebný materiál. Díky tomu bylo možné udržet jeho pracovní místo a Luboš v průběhu tohoto roku tvořil keramiku.

 

Lubošovy výrobky můžete zakoupit na výstavě (Ne)viditelná Olomouc na adrese Křížkovského 15, Olomouc až do konce tohoto roku. Peníze, které se prodejem keramiky získají, budou použity zejména na podporu služeb směřujících k získání zaměstnání zrakově postižených, neboť více než 70 % nevidomých nemá práci. Dále budou použity na vzdělávací aktivity pro slabozraké a nevidomé klienty TyfloCentra Olomouc.

Ředitel TyfloCentra Olomouc Petr Zavadil podotkl, že dar měl pro rozvoj TyfloCentra Olomouc ještě jeden pozitivní rozměr: "Dar jsme získali díky naší účasti na vzdělávacím programu Akademie Modrého života. V rámci toho ČSOB a odborníci na marketing školí neziskové organizace, jak si co nejlépe poradit s prezentací své neziskovky. Nám účast pomohla k vytvoření nového loga a všech prezentačních materiálů."

TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. poskytuje služby sociální prevence od roku 2001 pro osoby se zrakovým postižením v Olomouckém kraji formou sociálních služeb typu vzdělávacích, klubových a aktivačních činností, poradenství, depistáže atd. Jedná se o odborné poradenství, sociálně aktivizační služby, sociální rehabilitaci zaměřenou na pracovní uplatnění a průvodcovské a předčitatelské služby.

V roce 2011 začalo TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. provozovat doplňkovou činnost v rámci sociální firmy Ergones. Hlavní snahou bylo přispět ke zvýšení zaměstnanosti osob se zrakovým postižením a tím podpořit jejich vůli k aktivnímu přístupu k životu, k osobnímu růstu a posílit jejich nezávislost.