Svátek má Jiří
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zámek Plumlov se zaplní experty na bojová umění a komiksy. Proběhne Ostří východu

ostriZámek Plumlov na Prostějovsku se v sobotu 5. září zaplní experty na bojová umění a comicsy. A obojího se mohou návštěvníci aktivně zúčastnit. Od 13:00 se mohou těšit na ukázky bojových umění, workshopy ve formě seminářů. Jedním z pořadatelů je i historický spolek Kirri o. s. z Pňovic.

"Hlavní náplní této akce budou ukázky různých bojových umění. Návštěvníci uvidí prezentace eskrimy, ving tsun kung fu, šermu, ringenu a dalších. Dále budou doprovázet program workshopy , kde si každý může zacvičit a vyzkoušet techniky, které viděl v ukázkách. Jmenujme aspoň jednu z nich a to Alternativní zbraně, ve kterých se soustředíme na sebeobranu s mobilním telefonem." zve zájemce David Křížan, jeden z hlavních organizátorů akce.

Vstupné je 100 Kč a poloviční 50 Kč. Doplňkový program bude představovat prodejní výstava mapující historii českého comicsu. Těm se kdysi říkalo kreslené seriály.