Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sluňákov zve na netopýří noc a kořenový den

017317 05 101635Sluňákov - centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s. zve po prázdninové pauze opět na zajímavé akce zaměřené na celou rodinu. Hned zkraje měsíce se chystá Netopýří noc včetně vycházky za těmito zajímavými tvory, následuje Kořenový den pro rodiče s dětmi s procházkou a koncertem. Nadšenci do houbaření se mohou vydat na už tradiční houbařskou vycházku a na začátku října lze se Sluňákovem zjistit, jak se v Olomouci zpracovávají odpady.

 

pátek, 4. září 2015  18.00 centrum Sluňákov
Netopýří noc v Domu Přírody
Večerní program pro děti i dospělé o netopýrech. Beseda, prezentace handicapovaných netopýrů a ukázka jejich krmení, přístrojové vybavení pro výzkum netopýrů, noční vycházka za netopýry, drobné hry pro děti. Vede odborník organizace ČESON Mgr. Evžen Tošenovský.


sobota, 19. září 2015  09.30 Dům přírody Litovelského Pomoraví (centrum Sluňákov)
Kořenový den - putování krajinou pro rodiče s dětmi + koncert Longital v Rajské zahradě
Hravá stanoviště s aktivitami pro děti a rodiče l setkání s přírodou l otevřená výtvarná dílna l doprovodná výstava dětských prací l prodej a prezentace regionálních produktů l písňohraní s Květou Fridrichovou l prodej a ukázka dřevěných hraček z dílny Sýkorky l Tradiční nabídka a ochutnávka produktů ze sladkých a slaných výrobků od návštěvníků l sluňákovské tematické občerstvení. Podrobný program na www.slunakov.cz


pondělí­, 28. září 2015  08.00 sraz na vlakovém nádraží Hlubočky, po příjezdu vlaku z Olomouce
Svatováclavská vycházka na houby
Houbařská vycházka učená všem milovníkům hub a houbaření, těm kteří se sběrem hub začínají i těm zkušeným. A samozřejmě také těm, kteří houby sice nejí a ani je nesbírají, ale přesto se o nich a jejich životě rádi dozvědí. Průvodce prof. Vítězslav Bičík z mykologické poradny Vlastivědného muzea v Olomouci. Košíky, nože a další houbařské vybavení s sebou. Návrat do Olomouce vlakem ve 13.24.


čtvrtek, 8. října 2015  16.00 sraz na autobusovém nádraží u Tržnice
Po stopách olomouckých popelářů
Exkurze na místo kam byste se asi jindy nevydali. Prohlídka dotřiďovací linky, přes kterou prochází tříděný odpad z barevných kontejnerů ve městě a dále nově zrekonstruované překladiště odpadů. Pojďte se s námi přesvědčit, co to tu s odpadem provádí a zjistit, kam suroviny putují dál. Můžeme vám slíbit nevšední zážitek a komentář doprovázený (lehce snesitelným) odpadovým zápachem. Ve spolupráci s Magistrátem města Olomouce a Technickými službami města Olomouce, a. s. Kvůli kapacitě autobusu je třeba se přihlásit do 20. září – e-mailem:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  nebo telefonicky: 585 154 711.