Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Nové vzdělávací kurzy nejen pro sociální služby

nadace neziskovky logoRádi bychom vás upozornili na říjnovou nabídku kurzů pořádaných Nadací Neziskovky.cz. Najdete v ní hlavně akreditované kurzy z oblasti sociálních služeb, ale nejen z ní. Zejména bychom chtěli upozornit na: 

Time management - AKREDITACE MPSV, 12. 10.2015

Máte málo času? A máte jasno v tom, čemu ho chcete věnovat? Kurz přinese řadu inspirací, jak dobře a efektivně svůj čas využívat a pochopení principů, které lze v time managementu uplatnit, abychom si mohli říci "mám hotovo".

 

Nebojte se být fundraiserem!, 16. 10. 2015 

Průvodce labyrintem sociálních dávek !NOVINKA!, 20. 10.2015

Ve většině NO jsou pracovníci lidem v nouzi blíž než úředníci, kteří o pomoci rozhodují. I když se snažíme sebevíc, finanční prostředky organizace nemusí k vyřešení akutní situace klienta stačit. A proto: umíme poradit, kde a kdo našim klientům následně pomůže? Lidé v těžkých životních situacích mají strach z úřadů a úředníků, dokážeme zmírnit jejich obavy z „papírování“ a neporozumění? Lze usměrnit klientovu naději a očekávání a nezpůsobit mu zklamání? Je nám jasné co můžeme klientovi slíbit, abychom slibu dostáli? Na tyto a mnoho dalších otázek Vám pomůže seminář odpovědět. Nečekejte, že se z Vás po semináři stanou pouhé „kalkulačky“ na výpočet sociálních dávek. Získáte cenný přehled o tom, kdo, kde a za jakých podmínek může Vašim klientům pomoci v konkrétní situaci. Budete moci jednat prospěšněji, efektivněji, rychleji a s větší jistotou.

Úvod do Age managementu v sociálních službách - AKREDITACE MPSV !NOVINKA!, 21. 10.2015

Kurz provede účastníky úvodem do tematiky Age Managementu, který je v současném době čím dál aktuálnějším i naléhavějším aspektem zaměstnanosti. Pozornost zaměříme na problematiku zohlednění věkových skupin při práci v sociální oblasti a na otázku vlivu stárnutí na pracovní schopnost. Budou představeny aktuální poznatky, statistické údaje a indicie demokratického vývoje populace a nastíněny okruhy budoucích nevyhnutelných změn v řízení s ohledem na věk a schopnosti zaměstnanců.

Vedení týmu v neziskové organizaci poskytující sociální služby, 26. 10. 2015

Každá skupina je svébytným organismem. Jde o to poznat její jednotlivé součásti. Dokážete-li porozumět jednotlivým týmovým rolím, uplatnit vlastní roli ve struktuře týmu a pracovat na posilování týmového ducha, máte vyhráno. Na našem kurzu k tomu můžete udělat první krok. 

Personální management a řízení lidských zdrojů !!NOVINKA!!, 29. - 30. 10. 2015 

Kompletní nabídku kurzů najdete v Katalogu na našich webových stránkách. Jakýkoliv kurz, který vás zaujme, vám dokážeme připravit na klíč.

Neváhejte se na nás obrátit!

Za tým Nadace 

Ing. Karolina Fialová / manažerka Nadace Neziskovky.cz