Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Středisko SOS pořádá sbírku pánského zimního ošacení, obuvi a spacích pytlů pro lidi v nouzi

Logo SOSExtrémní vedra pominula a začíná období, kdy postupně nahradíme trička teplými bundami a rukavicemi. Proto se olomoucké Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů také letos obrací na Olomoučany s prosbou o solidaritu s potřebnými lidmi. "V podzimních měsících se prudce zvyšuje potřeba hlavně pánského teplého ošacení, obuvi, ale také spacích pytlů, přikrývek a ručníků. Těchto věcí máme trvalý nedostatek," informuje pracovník střediska Jan Kučera a dodává: "Rádi dary od spoluobčanů bezplatně předáme osobám, které žijí v prokazatelné nouzi."

 

Věci můžete přinášet - pokud možno do konce října - přímo do Střediska SOS v Praskově 16 a Rooseveltově 9. Provozovny mají v týdnu otevřeno od 9 do 18 hodin, v sobotu od 8 do 12 hod.

"Upozorňujeme, že potřebným v našem městě pomáhají pouze věci vložené do kontejnerů na textil, které jsou označeny velkým logem se srdcem. Takových už má středisko v Olomouci přes třicet. Děkujeme všem, kdo upřednostní kontejnery naší neziskové organizace před kontejnery komerčních firem," upřesňuje Kučera.