Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Olomouci se uskuteční Seminář evropských dotačních programů

ok4eu-v-czZájmové sdružení právnických osob OK4EU spolu s Olomouckým krajem připravuje Seminář evropských dotačních programů, který se uskuteční v úterý 24. 11. 2015 v Olomouci. Hlavním cílem akce bude seznámit představitele Olomouckého kraje, měst a obcí, vzdělávacích institucí a neziskových organizací z regionu s možnostmi financování jejich aktivit z evropských dotačních programů a poskytnout jim praktické informace pro přípravu projektových žádostí.

Na semináři budou představeny komunitární programy Kreativní Evropa – Kultura a Erasmus+. Prezentován bude také Mezinárodní visegrádský fond. Každý přednášející v úvodu představí daný program s novinkami na rok 2016 a doporučí správný postup a rady pro vyplnění projektové žádosti programu.

 

Komunitární programy představují finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se obvykle posuzují přímo v Evropské komisi, příp. v některé z jejích výkonných agentur. Programy představí národní kontaktní osoby a experti z ministerstev.

„Seminář je jednou z mnoha vzdělávacích a informačních aktivit sdružení. Průběžně také informujeme o výzvách z komunitárních programů a dalších dotačních titulů. Tyto programy jsou pro subjekty z našeho regionu alternativou ke strukturálním fondům,“ doplňuje 1. náměstek hejtmana Michael Fischer.

Seminář se koná v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje od 9:45 hod. Na seminář je nutná registrace na adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  nejpozději do 20. 11. 2015.