Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Středisko SOS vyhlašuje vánoční sbírku pro osamělé Olomoučany

Provozovna Střediska SOSS blížícím se adventem začínají i ve Středisku SOS pro vzájemnou pomoc občanů v Olomouci přípravy k uskutečnění projektu Vánoce pro osamělé, což znamená pro pracovníky střediska a ochotné dobrovolníky přichystat vánoční balíčky. Ty pak budou roznášet osamělým a nemocným seniorům, kteří již na tuto milou pozornost mnohdy přímo čekají. Kromě této služby bude připraveno posezení na Štědrý den v restauraci Fontána, kde lidé bez rodinného zázemí stráví a prožijí alespoň částečně vánoční atmosféru klidu a pohody.

"Aby bylo možno tuto radost z dárků a pohoštění připravit, obracíme se na veřejnost s prosbou o pomoc. Přijímáme vánoční pečivo, cukroví, ovoce, čaje, trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, avšak nejlépe do 17. prosince," vyzval pracovník střediska Jan Kučera. Tyto věci přijímají obě provozovny střediska, v Praskově ulici 16 (nedaleko tramvajové zastávky U Bystřičky) a v Rooseveltově 9, otevřeno je v pondělí až pátek od 9 do 18, v sobotu od 8 do 12 hodin.