Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hledá se neziskovka na spolupráci s polskou obcí Żyrowa

logovlajkyCR-PLObrátil se na nás starosta obce Żyrowa (mapa zde) s dotazem na možnost konkrétní spolupráce neziskovek v jeho obci s někým z české strany společné hranice. Pokud máte zájem, kontaktujte mě na  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , rád mu předám kontakt na vaši organizaci, abyste se mohli domluvit blíže. Mail pana starosty následuje.

Jsem starosta obce Żyrowa, která má asi 800 obyvatel v gmině Zdzieszowice, okres Krapkowice, Opolské vojvodství. Byli jsme účastníci soutěže Obnovy vesnice, v níž jsme získali titul "Nejkrásnější vesnice Opolska 2002". V roce 2004 jsme se zúčastnili Evropské soutěže obnovy venkova atd. Působí u nás sbor dobrovolných hasičů, lidový sportovní klub Victoria založený v roce 2009 a další spolky. V případě, že bude možnost, jsme otevřeni novým kontaktům a projektům, tak v rámci obce, popř. gminy (širšího správního obvodu).

Zdravím a těším se na odpověď.
Jósef Wilczek

Ja jestem sołtysem we wsi Żyrowa która liczy około 800 mieszkańców w Gminie Zdzieszowice powiat Krapkowice województwo OPOLSKIE. Byliśmy uczestnikami konkursu Odnowy Wsi gdzie się zdobyło tytuł jako wioska "Piękna Wieś Opolska 2002"; w 2004 uczestniczyliśmy w konkursie Europejskiej Nagrody Odnowy Wsi itd. Mamy Ochotniczą Straż Pożarną , Ludowy Klub Sportowy Victoria założony w 2009 roku i inne stowarzyszenia więc jeżeli byłaby taka możliwość jesteśmy otwarci na kontakty itp. przedsięwzięcia zarówno jako wieś a może jako i Gmina.

Pozdrawiam i liczę na odpowiedź
Jósef Wilczek