Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Olomouci se představí program Evropa pro občany

ok4eu-v-czSdružení OK4EU aneb zastoupení Olomouckého kraje při Evropské unii zve na vzdělávací semináře k programu Evropa pro občany, které se budou konat ve středu 3. února od 13:00 a ve středu 10. února od 12:30 hod. v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje (Jeremenkova 40a, Olomouc). Semináře pořádá sdružení OK4EU a Olomoucký kraj. Cílem akcí je seznámit účastníky s možnostmi financování projektů z programu Evropa pro občany a předat jim informace, jak mají postupovat při vyplňování projektové žádosti.

Program Evropa pro občany podporuje projekty měst, obcí a organizací občanské společnosti. Je tedy možno připravit společný projekt např. s partnerským městem, obcí nebo neziskovou organizací, během něhož se setkají občané obce/města, diskutují spolu, předávají si zkušenosti atd. Jednotícím prvkem je tzv. aktivní evropské občanství, projekty musí být mezinárodní.

Témata prvního semináře, 3. února:

  • Přehled dotačních možností z programu Evropa pro občany
  • Představení výzvy na rok 2016
  • Příprava projektové žádosti
  • Diskuze, konzultace projektových záměrů

Přednášející bude národní konzultantka programu Evropa pro občany paní Kateřina Hamplová (program Evropa pro občany, Odbor informování o evropských záležitostech, Úřad vlády ČR). Na semináře je potřeba se registrovat na e-mail  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Druhý informační seminář k programu Erasmus+, který se uskuteční ve středu 10. února, bude zaměřen na organizace pracující ve všech oblastech vzdělávání (školní vzdělávání, odborné vzdělávání a příprava, vysokoškolské vzdělávání, vzdělávání dospělých a neformální vzdělávání mládeže) a nabídne jim praktické informace jak získat finanční prostředky na své projektové aktivity. 

V první části semináře získají účastníci základní informace o projektech Strategických partnerství, o postupech při podávání žádosti či o grantovém schématu. Ve druhé části semináře budou účastníci dle oblasti vzdělávání rozděleni do pracovních skupin. Lektoři zdůrazní specifika žádostí v jednotlivých oblastech a blíže se budou věnovat pravidlům pro předkládání žádostí.

Přednášejícími budou lektoři z Domu zahraniční spolupráce. Více informací o Erasmus+ KA2 naleznete zde.

Na seminář je potřeba se registrovat na email   Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript   nejpozději do 8. 2. 2016. Účast na semináři je bezplatná.