Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Muzejní společnost Litovelska zve na nejbližší akce

Muzeum litovelskaMuzejní společnost Litovelska si na květen a červen přichystala zajímavý program pro širokou veřejnost. Na své si přijdou milovníci přírody i kultury. 8. května amatérský ornitolog Jan Vidlař povede vycházku "Vítání ptačího zpěvu v CHKO Litovelské Pomoraví". 14. května následuje prohlídka litovelského hřbitova s odborným výkladem Marie Hrubé, členky Výboru Muzejní společnosti Litovelska a Letopisecké komise Městského úřadu Litovel. Využít lze také nabídky autobusového zájezdu do šumperského Vlastivědného muzea a Muzea silnic ve Vikýřovicích v sobotu 18. června. Vlastivědný autobusový zájezd pořádá i Muzeum Mohelnicka, 21. května má na programu návštěvu místních venkovských muzejí a tradičních statků. Podrobnosti níže:

 

neděle 8. května 2016

Jan Vidlař, amatérský ornitolog, povede přírodovědnou vycházku s názvem Vítání ptačího zpěvu v CHKO Litovelské Pomoraví, sraz je v 7.30 hodïn na železniční stanici Litovel - město. Účastníky čeká určování ptáků podle hlasů, povídání o jejich životě a ukázka kroužkování.

sobota 14. května 2016

Marie Hrubá, členka Výboru Muzejní společnosti Litovelska a Letopisecké komise Městského úřadu Litovel, nás provede od 14 hodin po litovelském hřbitově. Je možno se dopravit autobusem, který jede ze zálivu u AN a poté také zpátky cca v 15.30 hodin po skončení vycházky. Úvodní slovo uslyšíte u obřadní síně, následovat bude prohlídka vybrané části hřbitova.

sobota 21. května 2016

Autobusový zájezd Muzea Mohelnicka, těší se na nás místní průvodci. Závazné přihlášky a platbu očekáváme v litovelském muzeu nejpozději do neděle 15. května 2016. Odjezd v 8.00 hodin ze zálivu naproti autobusovému stanovišti Litovel. Posledních 20 míst!

sobota 18. června 2016

Autobusový zájezd Šumperk a Vikýřovice, návštěva Vlastivědného muzea v Šumperku a Muzea silnic ve Vikýřovicích. Závazné přihlášky a platbu očekáváme v litovelském muzeu nejpozději do neděle 12. června 2016. Odjezd v 8.00 hodin ze zálivu naproti autobusovému stanovišti Litovel.

Pozvánky na akce ke stažení: Vycházka Litovelský hřbitovVycházka Vítání ptačího zpěvuZájezd Muzea MohelnickaZájezd Šumperk a Vikýřovice