Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Bubnováním pro dobrou věc

Juli fotoBubenická škola Iva Batouška ve spolupráci s Centrem pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty pořádá v neděli 22. května 2016 od 11hodin v sále kina Metropol II. Benefiční koncert studentů bubenické školy. Výtěžek koncertu bude věnován rodině vážně postižené Julinky na pokrytí nákladů za speciální rehabilitaci.

 

Dvojčátka Julinka a Štěpánka se narodila po bezproblémovém těhotenství i porodu. Maminka Dagmar Kozáková však uvádí: „Bohužel se brzy začaly ukazovat psychomotorické rozdíly mezi oběma dvojčaty. Julince byl diagnostikován Angelmanův syndrom, který je velmi vzácný, v České republice je nyní diagnostikováno asi 35 osob. Charakterizuje ho těžký stupeň mentálního postižení, absence řečového projevu, motorické a další problémy.“ Angelmanův syndrom je sice neléčitelný, některé příznaky se však dají potlačit. Díky speciální rehabilitaci doporučené odborníky fyzioterapie má Julinka naději ujít alespoň pár kroků. Bohužel tato terapie není hrazena žádnou pojišťovnou, navíc se musí opakovat 2-3x ročně, jen tehdy je efektivní. „Julince jsou nyní dva roky, je to krásné usměvavé sluníčko,“ chválí dceru tatínek Aleš Kočica, vzápětí ovšem dodává, „ale nutná je celoživotní asistence.“ Více o Julince zde.

Bubenická škola Iva Batouška se bude prezentovat koncertem studentů velkého věkového rozmezí. Mezi studenty patří děti i dospělí, všechny spojuje sen bubnovat a i díky tomuto benefičnímu koncertu si mohou zkusit svůj sen splnit. Lídr bubenické školy a kapely Jumping drums, profesionální bubeník, lektor a muzikoterapeut Ivo Batoušek k tomu dodává: „Pomáháme tím, co umíme nejlépe. Rytmem a zvuky bubnů.“ Koncert bude akustistický, tudíž zcela přizpůsobený citlivým uším dětí. Celý výtěžek ze vstupného bude na místě předán formou šeku rodičům Julinky, která se přijede i se sestrou Štěpánkou na koncert podívat.

Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty v Olomouci pomáhá změnit dvojnásobnou starost na dvojnásobnou radost. Rodinám zajišťuje potřebnou podporu a pomoc. Funguje již od roku 2007, původně jen jako klubová setkání maminek s dvojčaty a vícerčaty. Nabízí služby pro rodiny s vícerčaty, materiální a finanční sbírky, poradenství, půjčovnu pomůcek. Pořádá speciální předporodní kurzy pro nastávající rodiče dvojčat a tradičně 1x ročně mezinárodní konferenci „Život s dvojčaty“. Akreditovaný program Asistent do rodiny s dvojčaty umožňuje zdarma pomoc asistentů-dobrovolníků, kteří pomáhají s péčí o dvojčata přímo v rodinách.